• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Сифон за умивалник Alcaplast A401, квадратен, без витло, метал

87,12 лв.
Изчерпан!
ОПИСАНИЕ:

Сифон за умивалник А401 от Alcaplast Чехия. Сифонът е изработен от първокласен хромиран месинг. Той е издръжлив на среди с висока влажност, както и устойчив при непосредствен контакт с вода. Модел A401  е с атрактивен квадратен дизайн, който го прави освен функционален, то и естетически облагородено издели, което прави Вашето пространство за релакс и хигиена една идея по-красиво. 

Виж пълния текст

Тип сифон: Бутилков

Материал: Хромиран месинг

С преливник (да/не): Не

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Водоустойчив продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Сифон за мивка тип бутилков на Alcaplast Чехия

 2. Квадратен сифон без включено витло

 3. Атрактивен дизайн, различаващ се от стандартните кръгови и овални сифони

 4. Производствен материал - метал

 5. Хромиран корпус

 6. Изход: ф32

 7. Регулираща се вертикална тръба - може да се регулира от 65мм до 165мм

 8. Тръба за оттичане - може да се регулира от 160мм до 265мм

 9. Продуктова гаранция - 60 месеца

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Тип сифон

Бутилков

Материал

Хромиран месинг

С преливник (да/не)

Не

С витло (да/не)

Не

Монтажна височина (мм)

65 - 165

Диаметър изход (мм)

32

Покритие

Хром

Цвят

Хром

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Alcaplast е чешки производител на сифони и санитарни системи, който към 2021 година присъства в над 70 държави. Компанията е носител на наградата Red Dot за 2014 година, което е нещо като Златните Глобуси, но за индустриален дизайн. Списъка с отличия на Alcaplast включва и iF World Design Award за 2018 година, което вече можем да сравним с Оскарите. Alcaplast не е конгломерат от фирми, нито пък е дъщерен бранд на глобален бизнес мастодонт. Компанията стартира през 1998 година като малка семейна работилница за сифони. Съпрузите Радка Прокопова и Франитшек Фабичович работят като луди дълги години за да могат да я издигнат до позициите, на които се намира днес. Alcaplast е символ на надеждността и здравината, преди всичко останало. Стабилната изработка е приоритет номер едно. Производствените предприятия на Alcaplast са пословични с качественият контрол преди пускането на продукти в търговската мрежа. Това прави продуктите им добър избор за всички хора, които по една или друга причина не са фенове на това да се занимават със затлачвания и наводнения в техните жилища.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Никой не обича неприятните гледки и миризми. За щастие можеш да си спестиш и двете с правилен избор на сифон за умивалник. Няма размери, които да са абсолютно решение за всяко помещение. Например, сифоните с по - малки изводи са за умивалници, които се използват по - рядко. Главният избор се свежда до два варианта - класически сифон или такъв с гофрирана тръба. Първият е по - труден за инсталация, но е по - ефективен и лесен за поддръжка. За кухненския умивалник не са подходящи гъвкавите връзки, тъй като лесно се повреждат и пробиват вследствие на висока температура на водата. В гофрираната част лесно се отлагат мазнини, твърди части и косми, които запушват сифона и правят почистването същински кошмар. За да не изтеглиш късата клечка, при избор на класически тип сифон внимавай за една важна подробност - дължината на изходната и вливната тръба. По - добре да са по - дълги от нужното, защото лесно се режат и коригират. Късите тръби се нуждаят от фасонни части, което пък изисква и повече умения.

Виж още...
2

Монтаж

Поне веднъж си си се навеждал под мивката да смениш някоя тръба или пък си отпушвал сифона. Дори да ти е за пръв път, няма нищо сложно. Повечето пакети със сифон за умивалник са направени така, че всичко да може да се натяга/развива на ръка. Не всички са така разбира се, тогава идват на помощ клещите. Не бързай за никъде, мивката няма да избяга. Подготви си кофа да побере всичката мръсотия, която евентуално ще изтече. Разглабяш сифона на съставните му части, като ги подреждаш в реда, в който си ги разглобил. Ако нещо не е ясно, четеш какво пише в упътването. Първо слагаш компонентите отгоре, после свързваш останалите отдолу под мивката. Запомни, не пренатягай, за да не повредиш някоя резба Ако си избрал гъвкави връзки, също познати като гофрирана тръба, инсталацията е чисто и просто свързване на частите. Малко повече са компонентите при класическите връзки, но с поетапно действие нещата пак си идват на мястото безпроблемно.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Химическите средства също помагат, но внимателно чети съставките им. Някои вещества могат да повредят тръбите ти. По - опасните щети са върху дихателните ти пътища от вредните изпарения, с които също трябва да си много предпазлив. Последното оръжие срещу запушването е да демонтираш тръбите от сифона и да ги почистиш изцяло ръчно. Отново внимавай за натрупаната мръсотия и потенциалната токсичност.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Сифоните за умивалници са едни от най-често запушващите се типове сифони. Това е така, защото в мивката най-лесно попадат всякакви частици. 

За да избегнеш заталачване трябва да поддържаш сифона редовно. Почиствай го надлеждно и се увери, че във вътрешността му няма остатъци от коса, сапун или каквото и да е,което може да предизвиква задръстване. 

Запушена със всякакви гадости мивка е една от най-неприятните битови изненади. 

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хигиенни зони на малки заведения

+Нови и ремонтирани бани

+Хигиенни зони на големи заведения

+Хотели и къщи за гости

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: