• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Сифон за умивалник Viega, тръбен сифон с розетка, регулираща се тръба, хромиран месинг

50,16 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Сифон за умивалник Viega, тръбен тип, който пристига до Вашият умивалник изработен от хромиран масивен месинг. Сифонът е с включена розетка с тапа. 

 

Viega са от фирмите, които държат не само на качеството, но и на ефектната визия. Заради това, тръният сифон е прекрасно допълнение за всеки умивалник, независимо от това дали ще бъде монтиран на скрито или видимо място.

Виж пълния текст

Тип сифон: Тръбен

Материал: Хромиран месинг

С преливник (да/не): Не

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Водоустойчив продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Сифон за мивка тип бутилков

 2. С включена розетка

 3. Хромиран месинг

 4. Ø 50 мм

 5. Регулираща се тръба - може да се регулира от 140мм до 190мм

 6. Тръба за оттичане - 175мм

 7. Продуктова гаранция - 60 месеца

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Тип сифон

Тръбен

Материал

Хромиран месинг

С преливник (да/не)

Не

С витло (да/не)

Да

Монтажна височина (мм)

140-190

Диаметър изход (мм)

32

Покритие

Хром

Цвят

Хром

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Viega започва своята дейност през 1899 година в Германия. В началото се занимава с една от най-немските дейности - производство на диспенсъри за бира. Франц-Анселм Вигнер, основателят на Viega, жъне небивал успех сред пивоварите и собствениците на таверни заради изключително издръжливата и хигиенична изработка на своите месингови кранове. Не му отнема много време преди да вложи своите умения в продукти, които са предназначени за друг тип течност - водата. Така Viega започва да произвежда сифони, преливници, месингови фитинги за тръбни връзки, както и пластмасови ВиК елементи за санитарни помещения.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Никой не обича неприятните гледки и миризми. За щастие можеш да си спестиш и двете с правилен избор на сифон за умивалник. Няма размери, които да са абсолютно решение за всяко помещение. Например, сифоните с по - малки изводи са за умивалници, които се използват по - рядко. Главният избор се свежда до два варианта - класически сифон или такъв с гофрирана тръба. Първият е по - труден за инсталация, но е по - ефективен и лесен за поддръжка. За кухненския умивалник не са подходящи гъвкавите връзки, тъй като лесно се повреждат и пробиват вследствие на висока температура на водата. В гофрираната част лесно се отлагат мазнини, твърди части и косми, които запушват сифона и правят почистването същински кошмар. За да не изтеглиш късата клечка, при избор на класически тип сифон внимавай за една важна подробност - дължината на изходната и вливната тръба. По - добре да са по - дълги от нужното, защото лесно се режат и коригират. Късите тръби се нуждаят от фасонни части, което пък изисква и повече умения.

Виж още...
2

Монтаж

Поне веднъж си си се навеждал под мивката да смениш някоя тръба или пък си отпушвал сифона. Дори да ти е за пръв път, няма нищо сложно. Повечето пакети със сифон за умивалник са направени така, че всичко да може да се натяга/развива на ръка. Не всички са така разбира се, тогава идват на помощ клещите. Не бързай за никъде, мивката няма да избяга. Подготви си кофа да побере всичката мръсотия, която евентуално ще изтече. Разглабяш сифона на съставните му части, като ги подреждаш в реда, в който си ги разглобил. Ако нещо не е ясно, четеш какво пише в упътването. Първо слагаш компонентите отгоре, после свързваш останалите отдолу под мивката. Запомни, не пренатягай, за да не повредиш някоя резба Ако си избрал гъвкави връзки, също познати като гофрирана тръба, инсталацията е чисто и просто свързване на частите. Малко повече са компонентите при класическите връзки, но с поетапно действие нещата пак си идват на мястото безпроблемно.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

За отпушване на сифона на умивалника може да погледнеш в кухненските си шкафове. Содата и белият оцет са идеални за целта. Сипваш половин чаша сода. След това, за да стане реакцията и да започне бълбукане/пенене, добавяш половин чаша оцет. След 15-30 минути изсипваш тенджера с вряла/гореща вода, за да измиеш разтвора и да завършиш отпушването. Можеш да отпушиш по класическия начин - механично с бутало за сифон. Освен положителния ефект, очаквай да усетиш и лошата миризма, която се връща от повишаването на налягането. Химическите средства също помагат, но внимателно чети съставките им. Някои вещества могат да повредят тръбите ти. По - опасните щети са върху дихателните ти пътища от вредните изпарения, с които също трябва да си много предпазлив. Последното оръжие срещу запушването е да демонтираш тръбите от сифона и да ги почистиш изцяло ръчно. Отново внимавай за натрупаната мръсотия и потенциалната токсичност.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Сифоните за умивалници са едни от най-често запушващите се типове сифони. Това е така, защото в мивката най-лесно попадат всякакви частици. 

За да избегнеш заталачване трябва да поддържаш сифона редовно. Почиствай го надлеждно и се увери, че във вътрешността му няма остатъци от коса, сапун или каквото и да е,което може да предизвиква задръстване. 

Запушена със всякакви гадости мивка е една от най-неприятните битови изненади. 

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хигиенни зони на малки заведения

+Нови и ремонтирани бани

+Хигиенни зони на големи заведения

+Хотели и къщи за гости

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: