• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Вентилатор за баня M Motors, LUX 100, с таймер и датчик за влага, 110 куб.м/час, 18W

Арт. №: LUX100SKLP01MST

107,80 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Вентилатор на M Motors България от ексклузивната им серия с таймери и датчици за влага. Модел LUX е дизайнерско бижу в портфолиото на компанията, съчетаваща по блестящ начин ефективност и естетически стил.

Вентилаторът е подходящ за малки и големи бани, тоалетни и всякакъв тип санитарни помещения. Високият клас защита срещу влага предоставя възможност да го използвате дълго и безпроблемно. Вентилаторът е с вграден таймер, който позволява настройка до 5 минути работа след изключване. Освен това, датчикът за влага позволява на вентилаторът да засече, когато нивото на влажност надвишава 70%, след което таймерът автоматично го включва.

Виж пълния текст

Материал: Метал, ABS пластмаса

Мощност (W): 18W

Дебит (куб.м/ч): 110 куб.м/ч

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в България

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Продукт за професионална употреба

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Вентилатор от българския производител M-Моторс - серията MM е една от най-предпочитаните сред потребителите за среден клас вентилатори в последните десет години

 2. Модел LUX е със специална, дизайнерска визия - за хората, които търсят точката, където красотата и функционалността се срещат

 3. Вентилаторът е с вграден таймер, който осигурява допълнителна работа на вентилатора до 5 минути след изключване

 4. До 30,000 часа икономична и надеждна работа, която е гаранционно покрита

 5. Вграден датчик за влага - вентилаторът се включва когато влагата в помещението надвиши 70%, като вградения таймер осигурява още 5 мин. работа след понижаване на влажността под 70%

 6. Мощност: 46W

 7. Монтажен отвор: ф150мм

 8. Дебит: 240 куб.м/час

 9. Степента на защита IP 32 позволява аспиратора да функционира при висока влажност и в агресивни среди.

 10. Корпусът на електродвигателя се изработва от алуминиева сплав или от топлоустойчив материал, гарантиращ доброто охлаждане и повишена пожаробезопастност

 11. Вентилаторът е с елегантен дизайн, който може да се впише ненатрапчиво във всяко едно санитарно помещение

 12. Вентилаторът е с включена възвартна клапа против неприятни миризми

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Метал, ABS пластмаса

Мощност (W)

18W

Дебит (куб.м/ч)

110 куб.м/ч

Захранване (V)

220

Монтажен отвор (мм)

100 мм

Форма челен панел

Квадратен

Степен на защита (IP)

IP 32

Със сензорно управление

Не

С таймер

Да

Дължина (см)

7

Покритие

Стандартно

Цвят

Черен

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Още един български производител, за който едва ли сте чули или прочели нещо в масовите медии. Дали защото е по-лесно да ни заливат с негативизъм и оплаквания как “нищо не се случва” в България, вместо да покажат, че имаме компании като ММоторс, които изнасят технологична продукция в Германия, Франция, Словения и Близкия Изток? Не се наемаме да отговорим. Производствената база се намира в Етрополе и покрива внушителните 34,000 кв.м. Предприятието има традиции в изработката на електродвигатели, които датират от 1961 година. През 1991 година ММоторс стартира производството на вентилатори, като лицензът по който се работи е добит във Франция. Компанията продължава да следва добрите практики на световни лидери в производството на асинхронни двигатели и вентилатори. Това не означава, че служителите гледат клипове на чужди фирми в youtube или четат pdf файлове на конкуренцията за да видят какво могат да “заемат.” Напротив, предприятието борави със CNC стругове, автоматични преси и фрези закупени директно от Япония, Швейцария и Германия. Именно немският лидер Elmotec Statomat снабдява ММоторс със 5 напълно автоматизирани производствени линии за статорите на вентилаторните двигатели. Накратко казано, в България може да се работи на световно ниво и вентилаторите на ММоторс са само част от доказателствата.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Много обичаш чакания дълъг душ след тежък ден или пък рано сутрин за свежо начало. Но пък банята ти се струва някак задушна? Освен че отстранява стреса от ежедневието, водата също е източник на влага и пара. Отдушник на този проблем е вентилаторът в банята. Той ще те спаси от мухъл, плесен и липса на уют - такава придобивка е свежа глътка въздух за дома. Важна е мощността на устройството - колко кубически метра въздух е способно да вентилира за един час. Това се определя в зависимост от размерите на помещението. Има и напор (механично налягане), което се определя от въздуховода - колкото по - висок, толкова по - голяма засмукваща сила и по - малко въздушно съпротивление. В банята не искаш да се чувстваш сякаш си на летището - избери вентилатор с ниско ниво на шум. Също така предлаганите модели имат най - различни сензори и други екстри, които ти помагат да създадеш персонален уют и комфорт. По отношение на ефикасност, колкото по - мощен е вентилаторът - толкова повече ток консумира. Ако обаче се натрупа прах или перката опира някъде, това увеличава шума и разхода на енергия заради механичното усилие. В такъв случай повикай специалист да го провери.

Виж още...
2

Монтаж

Инсталацията на вентилатор в банята не би трябвало да е вихрушка от проблеми. Стига добре да си запознат с работата, с правилните мерки за безопасност и точни размери няма да вдигнеш излишен шум. Първо провери, че си изключил централното електричество. След това можеш да премахнеш стария вентилатор от мястото му. Трябват ти стандартните инструменти за целта. Без да бързаш, монтирай новия вентилатор. Ако в помещението досега не е имало такъв, добре прецени разположението му и вземи точни мерки, за да не дупчиш и режеш излишно. Ако не си уверен в себе си и не искаш да повредиш нещо, повикай специалист. Дори малките грешки може да загрозят гледката в банята.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Това да чистиш вентилатора си в банята е по - важно, отколкото изглежда. Той премахва миризми, понижава влагата и поддържа въздуха свеж. Натрупването на прах не помага на перката по никакъв начин. Добре е всеки 6 месеца да го почистваш обстойно. Премахни капака внимателно и го остави настрана. Него можеш да почистиш само със сапунена вода. Ако прецениш, може и да го потопиш в същата, като използваш мивката - не са нужни повече от 5 минути. Преди да чистиш самия вентилатор изключи електричеството. За него можеш да ползваш прахосмукачката. Работи с деликатна ръка, за да не повредиш нещо. Освен праха, можеш да забележиш, че има натрупана и друга мръсотия. Нея обери старателно с влажна кърпа.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Внимавай с вентилатора - те са направени да работят дълго и безпроблемно, но само при правилна експлоатация. Най-добрият съвет, който можем да дадем е да прочетеш внимателно инструкциите за експлоатация (скучно, знаем).

Почиствай венилатора редовно. Това включва не само видимата част, но и перката, по която често се натрупва прах и мръсотия.

Разбира се, няма как да не споменем, че преди да извършваш каквато и да е поддръжка на вентилатора, ТРЯБВА да го изключиш от електрическото захранване. Да, може да ти се струва излишно да говорим за това, но безопасността е винаги на първо място.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хигиенни зони на малки заведения

+Нови и ремонтирани бани

+Хотели и къщи за гости

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: