Доставки и връщания в Domestico.bg - Съдържание: 

 

Методи на разплащане при поръчка на продукти от Domestico 

Разплащателните методи, които Domestico осигурява при приемане на поръчки на своите клиенти са: 

Наложен платеж – Наложеният платеж се осъществява чрез разплащане в брой при прием на доставката на поръчан продукт/продукти. Таванът за допустима сума на разплащане с този метод е 3,900 лв.  

Онлайн плащане – Онлайн плащането се осъществява чрез банкова кредитна или дебитна карта. Транзакцията се изпълнява посредством директен превод от кредитната или дебитна карта на клиента чрез системата на Stripe. В зависимост от настройките за автентификация на картата, възможно е клиентът да трябва да потвърди своите данни при финализиране на разплащането.

 

Срок на доставка при поръчка от Domestico

 Продуктите, предлагани от Domestico, се разделят на три типа спрямо срокът за изпълнение на доставка. Клиентът може да види към кой тип принадлежи избраният от него продукт(и) преди да финализира поръчката си. 

 

  1. Експресна доставка – Доставката на продуктът/продуктите се изпълнява в срок от 1 работен ден след поръчка.
  2. Стандартна доставка – Доставката на продуктът/продуктите се изпълнява в срок от 2 до 3 работни дни след поръчка. 
  3. Седмична доставка – Доставката на продуктът/продуктите се изпълнява в срок от 5 до 7 работни дни след поръчка. 

 

След финализиране на своята поръчка, клиентът получава писмено потвърждение от Domestico чрез SMS и/или имейл. Domestico се ангажира да предупреждава своевременно клиента при промени в срока на доставка, като клиентът си запазва правото да откаже поръчката при възникване на такива. 

Domestico предоставя имейл адрес за кореспонденция и телефонен номер, чрез които канали на комуникация клиентът може да се информира за статуса на своята поръчка в рамките на всеки ден от Понеделник до Петък между 10:00 до 18:00 часа.

 

Такса за транспортни услуги и обработка на плащане при доставка на продукти от Domestico

За всички продукти, означени със значка „Безплатна доставка“ - клиентът не дължи такса транспорт или такса плащане, които се прилагат при доставка вследствие на поръчка по договор, сключен дистанционно/онлайн/от разстояние с Domestico, чрез сайта Domestico. Такива такси могат да бъдат означени като „транспортна такса“, „такса логистика“, „наложен платеж“, „пощенски паричен превод“ или друг тип разплащане, позволен от закона за осъществяването на транзакции от горепосочения в преходното изречение вид. Всички транспортни и разплащателни такси по доставка и изпращане на продукта се поемат от Domestico, независимо от типа спедиторски услуги, избрани от клиента. 

За всички продукти, които не са означени със значка „Безплатна доставка“ – клиентът заплаща дължимата такса за транспортната услуга, която се начислява спрямо поръчаният продукт или продукти, определена от ТРАНСПРЕС. Таксата за доставка се изчислява в съответствие с тарифата на куриерската компания. Domestico не начислява допълнителна такса за обработка и изпращане на поръчаният продукт или продукти. Когато клиентът дължи определена парична сума при доставка, то сумата ще е видна след като желаният продукт (-и) е поставен в количката и адресът на доставката е посочен. 

 

Обсег на куриерски услуги при доставка на продукти от Domestico

Поръчаните продукти, които са предлагани от Domestico, се доставят на територията на цялата страна. Поръчаните продукти се доставят чрез куриер на ТРАНСПРЕС до вратата на предоставеният от поръчителя адрес, или до избран офис на ТРАНСПРЕС в населено място по усмотрение на поръчителя. 

В случай на доставка до врата, получателят следва да посочи конкретни данни за желаното от него място на доставка в полето за адрес в електронният формуляр на Domestico при финализиране на поръчка на избран от него продукт или продукти. В случай, когато посоченият от клиента адрес е некоректно посочен или описан, доставката се извършва до сграда, посочена като адрес за доставка.  

Доставката на продукти до офис на куриера се извършват единствено до лицензирани офиси на куриерска фирма ТРАНСПРЕС. Клиентът може да вземе своята пратка от офис на ТРАНСПРЕС в рамките на работното им време. При пристигане на пратка в избраният от клиента офис на ТРАНСПРЕС, клиентът получава СМС или имейл с потвърждение, че доставката е извършена и пратката е в посочения офис. 

В Domestico работим също така със следните куриерски компании: ЕКОНТ, Спиди, Интерлогистика. При желание от страна на клиента, организираме доставката с предпочитания от клиента доставчик. 

 

Лична идентификация при приемане на продукти, поръчани и доставени от Domestico 

Клиентът следва да предостави лична карта или друг официално признат документ за идентификация при прием на поръчаният и доставен продукт или продукти от Domestico, когато доставката се извършва в офис на ТРАНСПРЕС, или офис на друг доставчик, предпочетен от клиента. 

Външен вид на продукти при доставка от Domestico

Продуктите, които са поръчани и изпратени от Domestico са в своята оригинална опаковка. 

 

Проверка на пратката 

За да запазим ниво на коректност, от Domestico Ви предоставяме възможност за преглед на пратката при получаване. По този начин можете да проверите съдържанието на поръчаната от Вас стока. В услугата е включена и опцията за проверка на целостта на пратката. Така, ако сте поръчали повече от един продукт, може да се уверите, че всички поръчани продукти са налични. Също така, може да инспектирате съдържанието на пратката за надрасквания, следи от удар, некоректен транспорт, или други видими външни дефекти. 

Ако констатирате проблеми в получената пратка, то може да върнете продукта. Ако сте избрали опция за изплащане с „Наложен платеж“, то няма да се наложи да заплащате сумата на куриера. Ако сте платили предварително с карта (дебитна или кредитна), Domesitco ще възстанови заплатената от Вас сума след получаването на върнатата от Вас практа в срок от 14 работни дни. 

Моля, имайте предвид, че опцията „Проверка на пратката“ не включва изпробване и тестване на поръчаният продукт или продукти.  

 

Връщане на продукт

  • В Domestico държим да предоставяме възможно най-доброто обслужване на нашите клиенти. Това включва приемане и обработване на заявки за връщане на поръчани продукти. Заради това, вместо стандартните 14 работни дни, в Domestico приемаме продукти за връщане в срок от 30 дни от датата на получаване. 

 

  •  Връщането на продукти не трябва да се бърка с рекламация на продукт поради установен фабричен дефект. Продукти с фабрични дефекти и проблеми в експлоатацията могат да бъдат приемани за сервиз до изтичане на гаранционният им период. Може да видите условията на Domestico за рекламация на дефектни продукти тук (хиперлинк към Гаранция и Сервиз).

 

  • Ако не си доволен от полученият от теб продукт, независимо поради каква причина, или ако външни фактори налагат неговото връщане, можеш да се откажеш от дистанционния договор за покупко-продажба на продукта в рамките на 30 дни от доставката му. 

 

  • В случай на връщане на продукт по желание на клиента, имайте предвид, че клиента е длъжен да съхранява получените от Domestico продукти в изряден търговски вид. Продуктът или продуктите, получени от Domestico, не трябва да са използвани и целостта на опаковката не трябва да е компроментирана. При връщане, продуктът или продуктите трябва да бъдат изпратени обратно от клиента във вида, в който са получени от Domestico. Не всички продукти, които не отговарят на горепосочените изисквания подлежат на връщане по желание на клиента. 

 

  • В случаи на връщане на продукт или продукти по желание на клиента, в които продуктите не отговарят на посочените в т.4 изисквания, Domestico си запазва  правото да откаже връщането. 

 

  • Когато върнете продукт или продукти по Ваше желание, Domestico ще възстанови заплатената от Вас сума не по-късно от 14 работни дни от датата на връщане. 

 

  • Моля, имайте предвид, че при връщане на закупен продукт или продукти по Ваше желание, транспортните разходи за връщане се заплащат от Вас. 


Ако при получаването на стока констатирате нарушена, разкъсана или компрометирана по какъвто и да е начин опаковка поради неправилно и небрежно транспортиране, връщането и застраховката ще бъдат уважени само в присъствието на куриера. Оплакването трябва да бъде удостоверено чрез посочване на проблема в товарителницата на куриера.

Вследствие на това се произвежда протокол, където се описва състоянието на пратката и нейната опаковка. Ако решите да приемете пратката на своя отговорност, при констатирани опаковъчни дефекти, без да посочите оплакване на куриера, Domestico си запазва правото да откаже молбата за връщане.