• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Смесител Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan, вана-душ, термостатичен, GROHE TurboStat®, месинг

Арт. №: 34215000

639,53 лв.
687,67 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Вана-душ смесител от колекция Grohtherm 1000 Cosmopolitan на Grohe Германия е поредният пример за удобен, функционален и стилен уред от ренормирания производител. е една от най-предпочитаните колекции смесители на Grohe. Grohtherm 1000 Cosmopolitan смесителите са с термостатични механизми, с които бързо и лесно намирате и запаметявате перфектната температура на водата. След като го направите, смесителят сам ще достига и поддръжа тази температура - при всяко пускане, докато вие решите. 

 

Някои от изключителните качества на Grohtherm 1000 Cosmopolitan, с които смесителят печели сърца и бани са: 

 • GROHE TurboStat® функция - светкавично снабдяване с желаната температура за части от секундата 
 • GROHE SafeStop 38° - защитен механизъм, който блокира по-високи от 38 градуса температури с цел обезопасяване на душ системата 
 • Grohe EcoButton - бутон за превключване на водния поток между чучура и душ системата с минимални загуби на вода 
 • Grohe StarLight покритие - Хром-никел покритие, разработено от Grohe, което гарантира дълговечност и издържливост 
 • Grohe EcoJoy - Механизъм за регулация на водния поток така, че да се минимизира разхищението на вода

 

Разбира се, има още доста комплименти, които можем да направим на смесителя. Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan притежава характеристиките на смесителите Grohe, които правят тази марка толкова отличаваща се. Всички предимства са налице и тук: SilkMove технологията, която гарантира чист и консистентен воден поток по всяко време; StarLight покритието, което осигурява дълговечност и стабилност на хроминирания външен слой. Тези качества поставят Grohtherm далеч преди конвенционалните батерии. 

 

Не на последно място, трябва да споменем и външният вид на смесителя. Grohtherm 1000 Cosmopolitan изглежда точно както едно модерно изделие на Grohe трябва да изглежда - масивна, изчистена визия, която съчетава елегантност и надеждност. Благодарение на своята универсалност, този душ смесител е подходящ за интериора както на класически обзаведени, така и на модерни и авантгардни бани. 

Виж пълния текст

Материал: Месинг

Височина (см): 8.7

Дължина (см): 16.2

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Водоустойчив продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. GROHE TurboStat® функция - Чрез патентованата от Grohe технология TurboStat®, водата достига до перфектната за вас температура за части от секундата. Тя помага на термостатите Grohe да поддържат тази температура постоянно и да ви осигурят комфортно и релаксиращо изживяване в банята.

 2. GROHE SafeStop 38° функция - Изключително важна технология за всички домакинства с малки деца, SafeStop обезопасява смесителят Grohtherm така, че температурата никога не превишава 38°. Това изключва опасността от инцидентни изгаряния или пускане на прекалено гореща вода по невнимание.

 3. Достойна част от вашата баня - Смесителят Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan е повече от ефективен уред, който подобрява вашата душ зона. Той е изработен съгласно добрите практики на Grohe Германия - един от най-реномираните производители на оборудване за бани и кухни в цял свят.

 4. Пътят на коприната - Затварящият механизъм на смесителя е задвижван с ексклузивната технология SilkMove® на Grohe. Благодарение на нея, той ви осигурява плавен и прецизен контрол на водния поток и температура. Бързо, лесно и надеждно!

 5. Още някой, който да мисли за околната среда и сметките - Системата EcoJoy® на Grohe предпазва не само от разхищение на вода, но и от ненужно високи сметки. Тази иновация на Grohe регулира силата на водният поток по оптимален начин, без риск от преразход.

 6. Чао, варовик, чао! - SpeedClean® системата предотвратява натрупването на варовик върху дюзите на вана-душ смесителят, осигурявайки безпроблемен и постоянен воден дебит. Също така, системата улеснява значително почистването и поддръжката, което означава едно - повече свободно време за вас.

 7. Без компромис в изработката - Смесителят Grohe е направен от първокласни материали, които са щателно проучени и тествани преди употреба. Grohe използват единствено качествени суровини като техният месинг осигурява отлична издръжливост, устойчивост на корозия и дълголетие.

 8. Покритие, което задържа блясъка си във времето - LongLife® покритието на Grohe е разработено чрез патентована от тях технология, която позволява на хром-никел слоя да задържи своята здравина дълги години напред.

 9. Бързата работа, срам за майстора (не и при Grohe) - QuickFix технологията на Grohe ви предоставя всичко необходимо за бърз и безпроблемен монтаж на вашият смесител. Тя включва един инструмент с три функции, лесно разбираемо ръководство ‘стъпка по стъпка’ и QR код за специална видео инструкция.

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Месинг

Височина (см)

8.7

Дължина (см)

16.2

Брой монтажни отвори

2

Монтажен отвор (см)

2

Тип монтиране

Стенен монтаж

Затварящ механизъм

Термостатичен механизъм

Превключвател струя

Ръчен превключвател

Вид Ръкохватка

Единична ръкохватка

С душ-слушалка и шлаух

Не

С чучур

Да

Тип чучур

Фиксиран чучур

Цвят

Хром

Покритие

Хром-никел

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Малко са фирмите като Ideal Standard, които успяват да направят така, че продукцията напълно да отговаря на името им. Ideal Standard са еталон за изтънчена визия, която е съчетана с изделия, отговарящи на всеки ергономичен критерий - удобство и комфорт, достъпност, безопасност, чистота. Компанията влага ресурси в най-добрите възможни материали и техника над 100 години. Резултатът е предоставянето на цялостна визия както за индивидуалните артикули, така и цялостни решения за бани и санитарни помещения. В днешни дни, когато нашите бани се различават по десетки параграфи, Ideal Standard съумяват да предложат подходящи концепции за всяка една идея, независимо от вижданията, предпочитанията и пространството.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Може да изглежда излишно да го споменаваме, но няма как да минеш без подготовката за монтаж. Знаем, че всички смесители изглеждат еднакви, но това не трябва да те заблуждава. За съжаление, и тук могат да се допуснат грешки. На първо място трябва да измериш разстоянието център-център между двата отвора за монтаж на смесителя. Стандартът е 15см. Лошият опит, обаче, ни е научил, че животът не е перфектен, майсторите често бързат и не всички разстояния са 15 см. Това, разбира се, не трябва да те плаши! Този смесител е в комплект с два ексцентрика за стенен монтаж. Те могат да компенсират до 2см. Тоест, ако разстоянието Ви е между 13 и 17см – ексцентриците компенсират тази разлика и може да си напълно спокоен. Ако, обаче, твоят смесител е монтиран около първите концерти на Лили Иванова и междуцентрието превхърля 17см, то е хубаво да се обърнеш към професионалист.

Виж още...
2

Монтаж

След като всичко е готово за монтаж, може да пристъпиш към работа. Независимо дали си викнал майстор, приятел, или майстор-приятел, е хубаво сам да се увериш в няколко неща по време на монтажа на твоя смесител. Първо – внимателно прегледай присъединителните резби на смесителя, и на ексцентриците. Увери се, че по тях няма шупли и са в добро състояние. След това, направи същата надлежна проверка на уплътненията на смесителите. Това е особено важно, защото едно скъсано уплътнение може да доведе до неприятни течове и главоболия. Повярвай, не искаш да добавиш и аспирин към грижите, които съпътстват един ремонт! Трето, избягвай пренавиване при монтаж! На всяка цена! Никога не трябва да се влага излишна сила. Пренавиването може да доведе до счупвания, наранявания на корпуса на смесителя и трайни повреди, които не са гаранционно покрити. За това – стъпка по стъпка, с лекота и финес, за да не се намериш в излишни харчове.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Твоят смесител е инсталиран, крановете работят и като цяло, всичко е супер! Много добре, но това изобщо не означава, че можеш да правиш каквото си искаш с него (освен, ако не обичаш да харчиш пари и време безцелно, разбира се, тогава можеш да пробваш да го пускаш с чук). Голяма грешка е, че някои хора третират ръкохватките на смесителите като внезапно дърпане на ръчна спирачка. Регулирайте водния поток внимателно и без излишна сила – модерните ръкохватки са произведени така, че да реагират отлично дори при леки манипулации. Ако искате да бъдете Хълк, банята и кухнята определено не са подходящите места. Препоръчително е периодично да почиствате смесителя с кърпа от мек плат. В никакъв случай не използвате абразивни препарати, както и такива съдържащи киселини и хлориди – те разяждат образувания от хрома слой. Не последно по важност е да не употребявате железни четки, освен ако не искате смесителят да заприлича на реликва от Втората Световна Война.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Използвай леко намокрен мет плат при почистване - бъди нежен и внимателен, не бързаш за никъде. 

Избягвай да използваш абразивни материали при поддръжка, освен ако не гониш авантгарден и олющен външен вид на своя смесител. 

От време на време сваляй меката връзка от външната резба за да я почистиш. 

Смесителят е надежден, но това не значи безсмъртен. Пази го от удари с тежки предмети, а ако жонглираш с кухненска посуда - прави го по-далече.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хигиенни зони на малки заведения

+Нови и ремонтирани бани

+Хигиенни зони на големи заведения

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: