• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Термостатен смесител Grohe Grohtherm 1000 Performance, за душ, CoolBody, ProGrip, TurboStat, SafeStop Plus, месинг

Арт. №: 34830000

377,10 лв.
419,00 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Термостатен смесител Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan е подходящ за всяка баня, където комфорт, безопасност и ефективност са еднакво важни. Всяка такава баня заслужава смесител, който увеличава удобството и ограничава безсмисления енергиен разход. Термостатният смесител Grohtherm 1000 Cosmopolitan е точно такъв уред - задавате перфектната за вас температура на водата, която смесителят сам достига и поддържа при всяко пускане. Проектиран и изработен спрямо съвременните потребителски изисквания, Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan е съчетание на ергономичен дизайн, солиден вложен материал и отличителна визия с перфектно хром покритие. 

 

Уредът безпроблемно се вписва във всяка баня, без значениеот нейният интериор - универсалната визия и компактните размери са гаранция за това. Независимо от стила на банята и разположението на останалите компоненти като душ зона и умивалник, този термостатен смесител ще пасне на помещението. Нека не забравяме - животът е прекалено натоварен за да губите време и нерви с некачествени смесители.

 

Сред отличителните характеристики на термостатният смесител Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan са:

 

 • GROHE TurboStat® функция - Чрез патентованата от Grohe технология TurboStat®, водата достига до перфектната за вас температура за части от секундата. Тя помага на термостатите Grohe да поддържат тази температура постоянно и да ви осигурят комфортно и релаксиращо изживяване в банята.

 

 • GROHE CoolTouch термоизолация на смесителя - Смесителят е изработен с технология, която поддържа постоянно хладна температура на неговото тяло. Независимо от избраната водна температура, смесителят остава хладен на допир, което го прави напълно обезопасен. Тази функция прави батерията особено полезна при използване в домакинства с малки деца.

 

 • Смесител с ръкохватки тип ProGrip - ProGrip ръкохватките на Grohtherm 1000 Performance са проектирани за да доставят удоволствие и лекота при използване. Заради това тяхната повърхност е набраздена по специална Grohe технология, което ги прави изключително лесни за управление по всяко време.

 

 • GROHE SafeStop 43° функция - Изключително важна технология за всички домакинства с малки деца, SafeStop обезопасява смесителят Grohtherm 1000 Performance така, че температурата никога не превишава 43°. Това изключва опасността от инцидентни изгаряния или пускане на прекалено гореща вода по невнимание.

 

 • Оптимизирайте водния дебит с EcoButton® - Системата EcoButton® на Grohe предпазва не само от разхищение на вода, но и от ненужно високи сметки. Тази иновация на Grohe позволява с едно натискане на бутона да ограничите водният дебит.

 

Grohtherm 1000 Performance е не просто продукт, а чудесен централен елемент за всяка баня - надежден, комфортен и с високи естетически качества. Функционалните и естетическите качества на уреда са прекрасен пример защо Grohe е утвърден бранд в сферата на домашните ремонти толкова време.

 

Повече за техническите параметри и други характеристики на Grohe Grohtherm 1000 Performance може да прочетете по-надолу на тази страница.

Виж пълния текст

Материал: Месинг

Височина (см): 7.5 см

Дължина (см): 17.3 см

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Икономия на водата

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Смесител с термостатична функция - Този смесител е задвижван от механизъм с термостатичен контрол. Това позволява да зададете определена температура на водата, като при всяко пускане смесителят сам достига и поддържа тази температура. Това гарантира комфорт и ефективна употреба при къпане или миене на ръцете, като същевременно ограничава излишния разход на топла вода.

 2. GROHE TurboStat® функция - Чрез патентованата от Grohe технология TurboStat®, водата достига до перфектната за вас температура за части от секундата. Тя помага на термостатите Grohe да поддържат тази температура постоянно и да ви осигурят комфортно и релаксиращо изживяване в банята.

 3. GROHE CoolTouch термоизолация на смесителя - Смесителят е изработен с технология, която поддържа постоянно хладна температура на неговото тяло. Независимо от избраната водна температура, смесителят остава хладен на допир, което го прави напълно обезопасен. Тази функция прави батерията особено полезна при използване в домакинства с малки деца.

 4. Смесител с ръкохватки тип ProGrip - ProGrip ръкохватките на Grohtherm 1000 Performance са проектирани за да доставят удоволствие и лекота при използване. Заради това тяхната повърхност е набраздена по специална Grohe технология, което ги прави изключително лесни за управление по всяко време.

 5. GROHE SafeStop 43° функция - Изключително важна технология за всички домакинства с малки деца, SafeStop обезопасява смесителят Grohtherm 1000 Performance така, че температурата никога не превишава 43°. Това изключва опасността от инцидентни изгаряния или пускане на прекалено гореща вода по невнимание.

 6. Оптимизирайте водния дебит с EcoButton® - Системата EcoButton® на Grohe предпазва не само от разхищение на вода, но и от ненужно високи сметки. Тази иновация на Grohe позволява с едно натискане на бутона да ограничите водният дебит.

 7. GROHE WaterSaving за по-устойчив дом и по-ниски сметки - Технологията Water Saving намалява цялостната консумацията на вода и енергия. Редуцираният енергиен разход води до разумна употреба на водата у вас, което от своя страна води до по-ниски сметки.

 8. Защита от обратен поток по всяко време - Този термостатен смесител е оборудван със специален възвратен клапан, който подсигурява безопасната и комфортна употреба на уреда.

 9. Високо качество на изработка - Смесителят е изработен от висококачествен месинг, гарантиращ издръжливост и дълготрайност.

 10. Визия, която впечатлява - В 21-ви век, смесителят за вграждане трябва не само да работи безупречно, но и да изглежда добре. Grohtherm 1000 Performance е визуален комплимент за вашата баня. Скритият монтаж придава елегантна и модерна визия на помещението, прикривайки водопроводните връзки почти изцяло.

 11. Лесна инсталация - Не се налага да преобръщате шкафове и кутии за инструменти с главата надолу - всичко необходимо за монтажа е в комплект със смесителя.

 12. Спокойствие след закупуване - Доверете се на 60-месечната гаранцията на производителя, подсигуряваща вашата инвестиция в този смесител.

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Месинг

Височина (см)

7.5 см

Дължина (см)

17.3 см

Широчина (см)

31.3 см

Анти-изгаряне защита

Да

Температурен ограничител

Да

Тип чучур

Без чучур

Тип монтиране

Стенен монтаж

Затварящ механизъм

Термостатичен механизъм

Превключвател струя

Автоматичен превключвател

Вид Ръкохватка

Единична ръкохватка

С изпразнител

Без включен изпразнител

С душ-слушалка и шлаух

Не

С чучур

Не

Цвят

Хром

Покритие

Хром-никел покритие

Лого на марката

Повече информация за компанията:

“Немското си е немско” е термин, който е придобил неизменно позитивно значение не само по нашите ширини. Виновници за това са компании като GROHE, които в продължение на век налагат безкомпромисно качество на изработката и неповторимо отношение към естетиката. Няма смисъл да изреждаме всички отличия на марката, защото за това време можем да наредим плочките на средно голяма баня. Нека споменем, че GROHE е единствената немска компания, която списание Fortune включва в своята класация за “Компании, които променят света” за 2017. Думи-клишета за някои бизнеси като “иновация, качество и ергономичност” са мантри в GROHE. Компанията има пет производствени центъра, като всеки един от тях специализира в изработката на отделни компоненти от продуктовото портфолио. GROHE са в челните места по брой и изпитано качество на уникални, вътрешно-фирмени технологии, които не са прилагат никъде другаде. И ако този мини-ферман не е достатъчен за да се убедите в качествата на марката, просто посетете няколко от добрите магазини за баня и разпитайте за качествени брандове. GROHE ще присъства по-голямата част от отговорите.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Може да изглежда излишно да го споменаваме, но няма как да минеш без подготовката за монтаж. На първо място трябва да измериш разстоянието център-център между двата отвора за монтаж на смесителя. Разбира се, тези инструкции не важат за смесителите с вграден монтаж, както и уредите, които се крепят на стенни поставки - при тях размерите не са стандартни и са узначени в инструцкиите за монтаж. За останалите смесители, стандартът е 15см. Лошият опит, обаче, ни е научил, че животът не е перфектен, майсторите често бързат и не всички разстояния са 15 см. Това, разбира се, не трябва да те плаши! Този смесител е в комплект с два ексцентрика за стенен монтаж. Те могат да компенсират до 2см. Тоест, ако разстоянието Ви е между 13 и 17см – ексцентриците компенсират тази разлика и може да си напълно спокоен. Ако, обаче, твоят смесител е монтиран около първите концерти на Лили Иванова и междуцентрието превхърля 17см, то трябва да се обърнеш към професионалист.

Виж още...
2

Монтаж

След като всичко е готово за монтаж, може да пристъпиш към работа. Независимо дали си викнал майстор, приятел, или майстор-приятел, е хубаво сам да се увериш в няколко неща по време на монтажа на твоя смесител. Първо – внимателно прегледай както монтажните елементи, така и останалите елементи на смесителя. Увери се, че по тях няма шупли и са в добро състояние. След това, направи същата надлежна проверка на уплътненията на смесителите. Това е особено важно, защото едно скъсано уплътнение може да доведе до неприятни течове и главоболия. Повярвай, не искаш да добавиш и аспирин към грижите, които съпътстват един ремонт! Трето, избягвай пренавиване при монтаж! На всяка цена! Никога не трябва да се влага излишна сила. Пренавиването може да доведе до счупвания, наранявания на корпуса на смесителя и трайни повреди, които не са гаранционно покрити. За това – стъпка по стъпка, с лекота и финес, за да не се намериш в излишни харчове.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Твоят смесител е инсталиран, крановете работят и като цяло, всичко е супер! Много добре, но това изобщо не означава, че можеш да правиш каквото си искаш с него (освен, ако не обичаш да харчиш пари и време безцелно, разбира се, тогава можеш да пробваш да го пускаш с чук). Голяма грешка е, че някои хора третират ръкохватките на смесителите като внезапно дърпане на ръчна спирачка. Регулирайте водния поток внимателно и без излишна сила – модерните ръкохватки са произведени така, че да реагират отлично дори при леки манипулации. Ако искате да бъдете Хълк, банята и кухнята определено не са подходящите места. Препоръчително е периодично да почиствате смесителя с кърпа от мек плат. В никакъв случай не използвате абразивни препарати, както и такива съдържащи киселини и хлориди – те разяждат образувания от хрома слой. Не последно по важност е да не употребявате железни четки, освен ако не искате смесителят да заприлича на реликва от Втората Световна Война.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Използвайте леко намокрен мет плат при почистване - бъдете нежни и внимателни, не бързайте за никъде

Не злоупотребявайте със здравината на ръкохватките - дори и най-масивните ръкохватки ще се повредят, ако влагате непремерена сила при всяко пускане и спиране на водата

Избягвайте да използвате абразивни материали при поддръжка (освен ако не гоните авантгарден и олющен външен вид на смесителя)

От време на време сваляйте меката връзка от външната резба и я почиствайте обстойно

Смесителят е надежден, но това не значи безсмъртен - пазете го от удари с тежки предмети

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хигиенни зони на малки заведения

+Нови и ремонтирани бани

+Хигиенни зони на големи заведения

+Хотели и къщи за гости

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: