• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Оранжерия Валерий, 6х3х2м, тунелна вентилация, мрежа против насекоми, врата с цип

633,84 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Тунелна оранжерия с вентилационен отвор за двора и градината. Оранжерията включва всичко необходимо за монтаж, включително и това за което не един или двама стопани на градини си мечтаят - мрежа против насекоми. 

Виж пълния текст

Материал: Метални тръби поцинковани, армиран найлон

Ширина (см): 300

Дължина (см): 600

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Устойчив на атмосферни влияния

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Водоустойчив продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. 6 броя прозорци с мрежа против насекоми

 2. Врата с цип

 3. Вентилационен отвор над вратата за по-добро проветрение

 4. Размер: 600*300*200 см

 5. Метални поцинковани тръби - външен размер ф23, вътрешен ф20, дебелина на стената 1мм

 6. Армиран найлон с UV защита

 7. Комплект крепежни елементи

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Метални тръби поцинковани, армиран найлон

Ширина (см)

300

Дължина (см)

600

Предназначение

Пространства с нужда от оранжерия с тунелна вентилация

Компоненти

Метални поцинковани тръби, Армиран найлон с UV защита, Комплект крепежни елементи

Покритие

Стандартно

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Валерий е един от най-големите дистрибутори на инструменти в България. Фирмата печели своите клиенти с високият стандарт, който налага откъм качество и отношение към клиента вече десетилетия.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Излишно е да казваме, че покупката и инсталацията на оранжерия не е покупка на ваза. На първо място, трябва да си сигурен, че можеш да осигуриш най-добрата позиция на твоята оранжерия. Тя задължително трябва да е максимално изложена на слънчева светлина. Заради това тя не трябва да е в близост до дървета, високи огради, стени и каквито и да е обекти, които могат да нарушат контакта с ествествената светлина. На второ място, обърни внимание на термоизолацията. Отоплението е изключително важно за качеството на една оранжерия. Някои конструкции се предлагат с инсталирани изолационни материали, други - без нищо такова. Във втория случай трябва да се заемеш с изолацията сам. Разбира се, всяка оранжерия трябва да е снабдена с вентилационни отвори. Те позволяват горещия въздух да излиза навън, а на по-студения - да прониква в помещението. В противен случай лятото би било немислимо, особено в държава, като нашата, където се радваме на температури от над 36-37 градуса по Целзий в средата на годината.

Виж още...
2

Монтаж

Със сигурност в няколко абзаца пространство не е възможно да те научим как се монтира оранжерия. Процесът по инсталация е труден, детайлен и по-специфичен отколкото изглежда на пръв поглед. Искрено те съветваме, ако нямаш предишен опит и ако не си склонен да инвестираш много време и нерви, да се обърнеш към специалист. Тук ще споменем само някои от най-важните елементи: Конструкцията трябва да е здраво, ама ЗДРАВО, закрепена към земята. В противен случай, оранжерията може много лесно да бъде съборена от вятъра, което е възможно най-далеч от списъка с приятни изживявания с оранжерии. Теренът, където ще инсталираш оранжерията, трябва да е идеално подравнен. Ако пропуснеш тази част от процеса, то цялата конструкция ще бъде нестабилна и в постоянен риск от пропадане. Най-долната греда винаги трябва да е на нивото на почвата. При монтиране на поликарбоната към скелета на оранжерията, защитният анти-UV слой на листата задължително трябва да е от външната страна. Преди да дойде време за монтаж, никога не сваляй защитното фолио от поликарбонатните листа. Каналите на поликарбоната трябва да са вертикално разположени.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Също както подготовката и монтажа, поддръжката на една оранжерия е трудоемко занимание (какво да се направи, не може всичко да е лесно) Стъпка по стъпка, разбира се, всичко е възможно. А ето ги и самите стъпки: Редовна дезинфекция против вредители - растенията привличат всякакви гадини и е препоръчително да си нащрек за тях постоянно. Честа хигиенизация - за да поддържаш своята оранжерия в изряден вид, трябва да не само да дезинфекцираш, но и да я чистиш и стерилизираш редовно. Проверки, проверки и пак проверки - оглеждай се за следи от ръжда по менталната конструкция, следи за процеса на вентилация в оранжерията, проверявай здравината на конструкцията. Инспектирай поливната система - стига да имаш такава, разбира се. Веднъж месечно трябва да проверяваш дали водоподаването работи добре. Често се случва някои маркучи да се напукат, огънат или да се разкъсат. Един спукан маркуч, оставен за повече време, е достатъчен да обезсмисли всички останали часове на подготовка и монтаж на цялата оранжерия.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Почиствай редовно оранжериите, найлоните и консумативите си. Градинските дворове са пълни със всевъзможни вредители и твоята роля е да защитиш съоръженията и консумативите си от тях. 

Мрежите, найлоните и стените на оранжериите понякога се късат, колкото и здрави да са. Проверявай всичко редовно за да избегнеш по-големи грижи впоследствие. 


Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Работа в градината

+Работа в двора

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: