• Помощ
  • Профил
  • Количка
    0

Нивелир SOLA PF50, 50см, пластмасов, нечупливи либели

Арт. №: SOLAPF-50

34,40 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Нивелир от серия PF на SOLA Австрия. Нивелирът е дължина 50см, като служи за вертикални и хоризонтални измервания.

Виж пълния текст

Материал: ABS Пластмаса

Дължина (см): 150 см

Магнитен: Не

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Устойчив на атмосферни влияния

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Продукт за хоби употреба

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

  1. Нивелир PF50 на SOLA Австрия - произведен от висококачествена ABS пластмаса, която не оставя следи върху плочки или други финиширани повърхности

  2. Лек и компактен инструмент, който е лесен за употреба

  3. Либелите са произведени по специалната технология SOLA Focus - за ефективно и безпроблемно нивелиране

  4. Може да се използва за вертикално и хоризонтално измерване

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

ABS Пластмаса

Дължина (см)

150 см

Магнитен

Не

Брой либели

2

Точност до (мм)

1

Вградена ръкохватка

Не

Тип нивелир

Стандартни нивелири

Покритие

Стандартно

Цвят

Червен

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Малко марки могат да обединят всички професионалисти в бранша си около тяхното качество. SOLA е от тях. Те не просто следват, а задават стандарта за качествени ролетки, нивелири, мастари и други измервателно-изравняващи инструменти в бита и промишлеността. SOLA е основана през 1949 година в Австрия от инженер Гуидо Шайдер. Неговата цел е колкото проста, толкова и амбициозна - да направи най-прецизният дървен нивелир в Австрия. Той се справя повече от безупречно, но не подозира за това, което предстои. Не знае, че е започнал компания, която за две десетилетия ще се превърне в еталон за измервателни инструменти навсякъде по света. Днес SOLA разполагат с тясно профилирано, но блестящо продуктово портфолио. SOLA са отговорни за иновации, без които процеса на измерване нямаше да е същият. Например - акрилните предпазни стъкла за нивелири, термоустойчиви плоскости на инструментите, специфичната SOLA технология за прецизно лазерно измерване. Измерването и нивелацията са неща, без които строителството и ежедневието биха били немислими, независимо дали си даваме сметка за това. Инструментите на SOLA ги изпълняват до съвършенство. Списъкът с отличия на компанията може да се сравнява по обем единствено с този на Мерил Стрийп. Някои специални са: iF Product Design Award 2017 RedDot Design Award 2010, 2014, 2016 Designpreis Deutschland 2011 German Design Special Award 2016

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Възможно е един ден да се сблъскаш с нещо по-голямо от теб самият. Понякога превратностите по пътеката на живота ни изправят пред тежки решения. Като например, избор на правилният нивелир. Ние няма да сме рамо до рамо с теб в тази битка, но ще ти дадем някой и друг съвет, който да те подготви за нея. Либелата - Още известен като “ампула” или “водна либела,” този уред е най-важен за един нивелир. Именно тази стъкленица измерва разположението на обекта спрямо хоризонтала или вертикала. За това - обръщай специално внимание на либелата! Тя трябва да бъде нечуплива и надеждна. В противен случай при първото изпускане или малко по-силен удар, нивелирът ти ще се превърне в тъжен спомен. Също така, истинските добри либели са снабдени с увеличителна леща и луминисцентен отразител. Те подобряват видимостта в ампулата и ти помагат да виждаш нивелацията независимо от нивото на осветление наоколо. Либелите на некачествените нивелири се чупят при прекалено високи или ниски температури. Не е гаранция, че това ще се случи при всеки един инструмент, но го имай предвид, когато проучваш оферти, които са “прекалено добри за да бъдат истина.” Точност на измерване - Оглеждай се за нея преди закупуване. Добрите производители на нивелири предоставят информация за точността на измерване на своите уреди. Добрият нивелир, от своя страна, трябва да бъде точен в диапазон от плюс или минус 0.5мм. Стабилност - Нивелирът е лесен за изпускане инструмент. Особено ако ти се налага да записваш мерки, докато едновременно с това придържаш уреда. Това не е единствената причина, поради която ти препоръчваме да се ориентираш към по-здрави нивелири. Стабилната изработка гарантира продължителен живот на уреда и по-голяма точност. Въпреки, че на пазара можеш да намериш качествени пластмасови уреди, ние препоръчваме да се ориентираш към алуминиевите нивелири. Алуминият е в пъти по-издръжлив, здрав и същевременно лесен за използване.

Виж още...
2

Монтаж

На първо място, намери либелата, която ти трябва. Някои уреди имат две вградени либели - една хоризонтална и една вертикална. В центъра на всяка либела има един подвижен мехур и две черти. Това са твоите водачи в света на нивелацията. Ако измервате хоризонателн обект и мехура на либелата се намира между двете чери, то тогава повърхността му е равна, или “нивелирана.” Ако мехура попадне от външната страна на лявата черта, лявата страна на обекта е по-висока от дясната. Ако пък мехурчето излезе от външната страна на дясната черта, дясната страна на обекта е по-висока от лявата. Вертикалното измерване се извършва на същият принцип. Съществената разлика е, че чертите между мехура не са лява и дясна, а горна и долна. Ако при измерването, мехура се издигне над горната черта, то горната част на измервания обекта е наклонена напред. Ако мехура падне под долната черта, значи долната част на обекта е преден наклон. Две много важни уточнения, които трябва да направим са: преди измерване, винаги, ама винаги почиствайте внимателно либелите. Освен ако не си професионален майстор, то е доста вероятно нивелирът ти да прекарва значително време неизползван. Преди употреба, почиствай с кърпа либелите за всеки случай. На последно място, но не по значение - поставяй нивелира в центъра на обекта, който измерваш. Независимо дали мериш нивото на картина, ред от тухли, бюро или каквото и да е - нивелира трябва да е по средата.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

За всеобщо щастие, нивелирът не е кола. Поддръжката му не изисква нито особено много време, нито кой знае какви усилия. Не ти трябва нищо повече от четка и малко вода за да чистиш нивелира след всяка употреба. Освен това, винаги бъди нащрек докато работиш с него. Производителите отказват да обслужват гаранционно нивелири, които са със следи от изпускане, удар или неправилна употреба. За да си спестиш всички главоболия, работи с инструмента като добър стопанин. Нивелирите са сравнително здрави уреди, особено качествените алуминиеви изработки. Но ако имаш деца, хубаво е да ги съхраняваш на безопасно и трудно достъпно място (нивелирите, не децата). В нашият екип имаме не един, а двама души, които са използвали тези уреди като джедайски мечове като деца. От личен опит можем да кажем, че крайният резултат не е добър (и за нивелирите, и за децата).

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Почиствай внимателно нивелира след всяко ползване. Обръщай специално внимание на двете либели. 

Ако си работил навън по време на дъжд, задължително подсушавай надлежно след работа. 

По време на работа, внимавай за изпускания, инцидентни (и нарочни) удари и други действия, които могат да навредят на инструмента.

Препоръчително е да съхраняваш нивелира на безопасно място.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хигиенни зони на големи заведения

+Хоби употреба

+Домашни проекти

+Дребни ремонтни дейности

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: