• Помощ
  • Профил
  • Количка
    0

Ролетка SOLA Compact, 3м, противоударна, автоматично прибиране на лентата, бутон за застопоряване

Арт. №: SOLACO-3

9,55 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Ролетка за хоби употреба от австрийският гигант в производството на измервателни инструменти SOLA Австрия. Дължината на ролетката е 3м, със вграден стоп-бутон, което я прави ефикасна при малки и непретенциозни домашни проекти.

Виж пълния текст

Материал: ABS Пластмаса, Предпазител от неръждаема стомана

Дължина (см): 300 см

Ширина (см): 15 мм

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Устойчив на атмосферни влияния

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Продукт за хоби употреба

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

  1. Противоударна ролетка Sola от серията Compact

  2. С жълто лакирана метална лента с непрекъснато деление в мм

  3. Автоматично прибиране на лентата

  4. Бутон за блокиране на обратния ход на лентата

  5. Удароустойчива пластмаса в червен цвят

  6. Клас на точност: II EG

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

ABS Пластмаса, Предпазител от неръждаема стомана

Дължина (см)

300 см

Ширина (см)

15 мм

Стоп бутон

Да

С магнит

Не

Заключващ механизъм

Не

Щипка за колан

Да

Покритие

Стандартно

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Малко марки могат да обединят всички професионалисти в бранша си около тяхното качество. SOLA е от тях. Те не просто следват, а задават стандарта за качествени ролетки, нивелири, мастари и други измервателно-изравняващи инструменти в бита и промишлеността. SOLA е основана през 1949 година в Австрия от инженер Гуидо Шайдер. Неговата цел е колкото проста, толкова и амбициозна - да направи най-прецизният дървен нивелир в Австрия. Той се справя повече от безупречно, но не подозира за това, което предстои. Не знае, че е започнал компания, която за две десетилетия ще се превърне в еталон за измервателни инструменти навсякъде по света. Днес SOLA разполагат с тясно профилирано, но блестящо продуктово портфолио. SOLA са отговорни за иновации, без които процеса на измерване нямаше да е същият. Например - акрилните предпазни стъкла за нивелири, термоустойчиви плоскости на инструментите, специфичната SOLA технология за прецизно лазерно измерване. Измерването и нивелацията са неща, без които строителството и ежедневието биха били немислими, независимо дали си даваме сметка за това. Инструментите на SOLA ги изпълняват до съвършенство. Списъкът с отличия на компанията може да се сравнява по обем единствено с този на Мерил Стрийп. Някои специални са: iF Product Design Award 2017 RedDot Design Award 2010, 2014, 2016 Designpreis Deutschland 2011 German Design Special Award 2016

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Каква подготовка ми е нужна за да избера ролетка? Да не би да избирам ракета? Всеки добър майстор ще ти каже, че при ролетките има подробности, за които трябва да внимаваш. Размер - Да, има значение. Противно на други ситуации, “най-голямо” не означава “най-добро.” Най-дългите ролетки не винаги са най-добрите и понякога пречат повече отколкото помагат. Ако професията ти включва работа на строителни обекти, където измерваш по-големи и сложни разстояния, тогава дългата ролетка е полезна. Ако си търсиш инструмент, с който да правиш по-прости измервания в малка работилница или домашни проекти, по-компактната и лека ролетка е правилният избор. Точност - Извиняваме се, че казваме очевидното, но точността е важна за всеки един измервателен инструмент. За тази цел има няколко официални стандарта за измервателна точност. И въпреки, че бай Даньо от махалата ще каже, че това са глупости, добре е да ги знаеш поне на теория. Некласифицирани - Можеш да ги намериш по “левчетата”, любимите магазини “за всичко” или в купищата с етикет “намалени стоки” в супермаркета. Те са там с причина. Tова не е гаранция за неточност, но те съветваме да тестваш и да помислиш дали са достатъчно добри за твоята цел. Клас 3 - Това е най-ниският клас. Уредите с клас 3, които може да намерите са предимно фибростъклени ролетки. Инструментите в този стандарт са на изчезване, защото все повече производители се стремят да правят уреди от клас 2 и 1. Клас 2 - Този вид обхваща по-голямата част от ролетките на пазара. Това включва значително количество от професионалните, полу-професионалните и хоби инструментите. Ролетките клас 2 са точни до ±2.3мм. Клас 1 - Този клас е запазен за creme de la creme ролетките. С него производители обозначават най-точните и прецизни уреди. Тяхната точност при измерване е до ±1.1мм. Тези ролетки се използват в сферата на ядрената енергетика, аерокосмическо инженерство и не на последно място, от перфекционистите. Мерна единица - Че ще мерим - ще мерим. Въпросът е как. Винаги гледай за това как ролетката е оразмерена. Огромна част от ролетките в Европа са маркирани поне с метричната система - милиметри, сантиметри, метри. Някои от тях използват и имперската метрика - футове, инчове, частици от инчове. Производителите се различават в обозначенията на разстоянията върху ролетките. Някои маркират сантиметрите и метрите по един и същи начин - 1, 2, 3, 4 и т.н. Други използват с числа, които са кратни на 100. Един метър е 100, два - 200, три - 300. Сантиметрите между 100 и 200 се обозначават със 101, 102, 103, 104 и така до 200. Това може и да ти изглежда като дреболия, но нека не забравяме, че малкото камъче обръща колата.

Виж още...
2

Монтаж

Не ни псувай, моля те! Наясно сме, че работата с ролетка е далеч от най-сложните занимания на света. Не подценяваме никого. И въпреки това, работата с този уред има своите тънкости. И защо да не поговорим за тях? На първо място, пази се! Внимавай, когато отпускаш куката след някое измерване. При някои ролетки силата и скоростта на прибиране могат да те сварят неподготвен. Куката едва ли ще ти нанесе трайни щети (трябва много да се постараеш), но на малко хора им е приятно да се удрят по пръстите. Често в тази кука има един отвор. Не си мисли, че това е грешка на невнимателен работник, който не е имал търпение да дойде обедната почивка. Този отвор се закача за глава на винт или пирон и ти позволява да измериш разстоянието от крепежа без втори човек. Продължаваме с кукичката, както наричаме металната пластина в края на ролетката. Много хора смятат, че нейната подвижност е знак за нестабилна изработка. Точно обратното е - куката трябва да се измества от ролетката точно толкова колкото е дебелината й. Често когато взимаме вътрешни размери (ширина на секция на шкаф) огъваме ролетката като танцуваща змия. Истината е, че така не измерваме нищо. Единственото, което правим е да увредим уреда. В такава ситуация просто трябва да опънеш лентата от едната вътрешна страна на рафта и да оставиш корпуса на ролетката да опре в отсрещната. Върху този корпус има изписана цифра - тя показва размерът на кутията. Прибавяш този размер към разстоянието, което лентата показва и готово! Всичко е точно измерено, без да сме огънали лентата като спагета.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Ролетката не е домашен любимец, но това не означава, че не трябва да полагаш грижи за нея. Тя не е претенциозна и не иска кой знае какво, освен да я почистваш от време на време (най-хубаво е, когато го правиш след всяко ползване). Ако използваш ролетката навън по време на дъжд е много важно да я подсушиш внимателно след работа. В противен случай водата, която е останала по лентата, остава в корпуса. Такива натрупвания довеждат до ръжда в механизма и самата лента. Избягвай да държиш ролетката изложена на директна слънчева светлина за продължително време. Това може да предизвика трайно разтягане и разширяване на лентата. Същото важи и за трайното изглагане на прекалено висока температура. Винаги оглеждай лентата на ролетката преди работа. Обръщай специално внимание за дупки, огънати и извити части. Ако има такива, те неминуемо увреждат точността на инструмента. За съжаление е невъзможно такива дефекти да бъдат поправени за възстановяване на първоначалното калибриране. За това - дръж очите отворени за да не трябва да купуваш ролетки отново и отново.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Преглеждай ролетката след всяко ползване. Обръщай специално внимание за дупки, огънати части или неправилни извивки.

Ако си работил навън по време на дъжд, задължително я подсушавай надлежно след работа. 

Не излагай ролетката на директна слънчева светлина и високи температури продължително време. Това може да доведе до разтягане на лентата. 


Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хоби употреба

+Домашни проекти

+Дребни ремонтни дейности

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: