• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Валяк Decorex, велурен, за латекс и боя, 100х15мм, дължина на влакното 6мм

Арт. №: 38132

1,55 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Велурен валяк Decorex, с дължина на влакната 6мм, предназначен за нанасяне на латекс и боя.

Виж пълния текст

Материал: Велур, Пластмаса

Употреба: Нанасяне на латекс и боя

Препоръчва се за : Интериорно боядисване

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Продукт за хоби употреба

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Велурен валяк Decorex

 2. Предназначен за нанасяне на латекс и боя

 3. Голяма гъстота на влакната

 4. Подходящ за професионална употреба

 5. Препоръчва се за водна и маслена боя и грунд

 6. Дължина на ролката: 100мм

 7. Диаметър на ролката: 15мм

 8. Дължина на влакното: 6мм

 9. Диаметър на отвор за дръжка: 6 мм

 10. Дръжка: Да

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Велур, Пластмаса

Употреба

Нанасяне на латекс и боя

Препоръчва се за

Интериорно боядисване

Дължина (мм)

100

Диаметър ролка (мм)

6

Диаметър влакно (мм)

6

Покритие

Стандартно

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Decorex е българска марка за инструменти, собственост на един от най-големите дистрибутори в България - Валерий СиМ Груп. Марката предлага широк набор от зидарски инструменти, както и машинни, механични и дигитални инструменти. Всички артикули с марката Decorex са произведени в съответствие с валидните европейски стандарти, като се спазват всички изисквания за изработката и опаковането на продуктите.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Бояджийските валяци са по-тривиален инструмент, като изборът на правилният такъв далеч не е нещо особено. Разбира се, и тук има някои особености, които трябва да отбележим. Най-добре е да нанасяте боя с валяк върху по-големи и равни повърхности. Най-важното е да знаете с каква боя работите. Да, звучи елементарно, но доста хора пренебрегват това правило, защото си мислят, че всеки валяк става за всеки тип боя. Напротив, валяците са такива за акрилни бои, за органични бои, за лакове, както и универсални. Друга важна особеност при валяците е дължината на влакното. Общоприето правило е, че колкото по-равна е повърхността, която ще боядисваш, толкова по-късо влакно е необходимо. Обраното - по-дългите влакна са ефективни, когато повърхността е по-релефна.Трябва да вземеш предвид и пространството, което ще боядисваш. Може да ти се наложи да боядисваш по-трудни за достъп места, като ъгли например, за които стандартните валяци няма да ти свършат работа. В такива случаи се налага да прибегнеш до валяци с нестандартна форма (триъгълни, например).

Виж още...
2

Монтаж

Потапяш валяка с боя и нанасяш. Какво толкова може да се обърка, нали? Повярвай ни, и на нас ни се искаше да е толкова просто. На първо място, заедно с валяка, не забравяй да си купиш и ваничка за боя. След като потопиш валяка в кофата с боя, ваничката е мястото, където изцеждаш излишната боя. Това много ще ти помогне да не заприличаш на орнамент в увеселителен парк. Преди да започнеш да използваш валяка, бъди сигурен, че стената е добре подготвена. Това означава - тя трябва да е почистена, шпаклована и замазана добре. Също така, постави бояджийско тиксо ъглите, електрическите контакти и всички елементи на стената, които не искаш да боядисаш. След като нанесеш боята, не я оставяй да засъхне заедно с тиксото, а го свали по най-бързия начин. Друг важен елемент е да внимаваш с количеството боя или латекс, с което покриваш валяка. Да, боята трябва да се просмуче равномерно по повърхността на валяка, но е много важно да го отцеждаш внимателно преди нанасяне. В противен случай влакната на уреда се слепват и той става неизползваем.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Ако си боядисвал с боя на водна основа, то можеш най-спокойно да изплакнеш валяка с вода след работа. От друга страна, ако си работил с емайллак или боя на органична основа, то тогава трябва да използваш коресилин или разредител за почистване. Понякога се случва по дръжката на валяка да останат малки петна засъхнала боя. Те се отстраняват сравнително лесно, с помощта на шкурка или какъвто и да е абразивен материал.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Почиствайте инструмента добре след работа. 

Оглеждайте инструмента внимателно за ръжда и неизправности. 

Не използвайте абразивни материали при чистене.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: