Тенджера ХРОМ Универсал, трислойно дъно, неръждаема стомана 304-18/10
Арт. №: 31058
61,40 лв.
ОПИСАНИЕ:
Тенджера от неръждаема стомана с трислойно дъно от ХРОМ АД България. Тази тенджера превръща готвенето в удоволствие, като същевременно дъното тип "сандвич" оптимизира разхода на топлинна енергия и по този начин допринася на цялото домакинство.
Материал: Неръждаема стомана
Вид продукт : Единичен
Обем (л): 1.6 l
Предимства
Произведено в България
Неръждаема стомана
Влагоустойчив продукт
Водоустойчив продукт
Ергономичен продукт
Висока издръжливост
Антибактериален продукт
Подробно описание:
Уникални предимства:
-
Тенджера ХРОМ Универсал редуцира енергийния разход на твоя дом - трислойното дъно осигурява равномерен допир с нагревателните плочи
-
Дебелината на трислойното дъно е 6,3мм
-
Тенджерата е произведена от неръждаема стомана клас 304-18/10
-
AISI 304 18/10 е неръждаема стомана, в която се добавя абсолютно точното количество Cu (Мед) за придобиване на антибактериални качества.

Спецификации:
Материал |
Неръждаема стомана |
Вид продукт |
Единичен |
Обем (л) |
1.6 l |
Покритие |
Хром |
Цвят |
Хром |

Повече информация за компанията:
Историята говори много за една компания. А ХРОМ могат да се похвалят с над половинвековна. Те произвеждат кухненски умивалници, съдове и прибори от 1966 година насам. Впечатляващо е, защото оттогава до днес ХРОМ се задържат на пазара без да правят компромиси с качеството на изработката, или с визията на своите продукти. Много ли са българските производители, които могат да заявят същото? Три думи правят компанията специална - благородна неръждаема стомана. Това е производственият материал, който ХРОМ използват за всяко едно от изделията си. Марката стомана е 304 AISI / CrNi 18/10, което означава - висока резистентност към корозия и температурни влияния, отлична механична издръжливост и хигиенна стойност. Заслужава си да отбележим, че всички техни кухненски умивалници са ефективно обезшумени. Така не трябва да се страхувате, че докато миете чинията от тортата посред нощ, водата в коритото ще звучи като свирепа градушка. Казано по друг начин, продуктите на ХРОМ се правят с идеята да издържат доста повече от няколко изнервени почиствания след тежък работен ден. Те са създадени за дълъг живот и употреба, с идеята да бъдат неделима част от кухненското пространство. Полираното им покритие блести дълго след като вълнението и страстите от кухненският ремонт са стихнали.
Прочети още... Виж още...Как се използва?
Подготовка
В кухнята човек храни не само тялото си, но и душата си. Ако търсиш максимален уют и комфорт за себе си, семейството и приятелите - подходящата посуда ще го осигури. Функционалните, практични и естетически издържани съдове и прибори превръщат храната в изкуство дори да не си заклет кулинар. Има четири належащи елемента в една кухня. Два ножа; един голям за месо и малък за почистване и рязане на зеленчуци. А хигиената също диктува две дъски, за да може да има отделна само за месото и друга само за зеленчуците. Рендето, цедката, дървените лъжици и инструментите за разбиване са задължителни домашни потреби. Твой избор е дали ще ги вземеш в комплект и какъв дизайн ще подбереш. Приборите за хранене, купите за салата, сервизите и чашите те засищат сетивно не по - малко от храната. Ако ги избереш да са качествено изработени и визуално апетитни, те дават естетически завършек на процеса на хранене в дома ти. Тиганите, тенджерите и тавите за печене имат ефект върху вкуса и здравословните качества на твоята храна. На пазара има голям избор. Гледай цената, издръжливостта и безопасността на материала и избягвай твърде евтини или скъпи варианти. В крайна сметка, твоето здраве е на първо място в кухнята.
Виж още...Монтаж
Ако искаш кухненските ти прибори и съдове да се радват на дълъг живот, трябва да ги използваш точно по предназначение. С всеки продукт идва и описание на правилната му експлоатация. Различните материали са за различна цел. Някои са по - подходящи за даден вид храна, други - като съдовете за готвене - разпределят по различен начин температурата към храната. Чети съветите на производителите и ги следвай дословно - не всички уреди се нуждаят от максимални градуси на готвене, тъй като добре задържат топлината. Също така има значение какво олиото ще използваш на каква температура - за това също се информирай добре. Друг важен момент са приборите, които ще използваш - дали ще са дървени или метални, например. В зависимост от материала на съдовете проучи внимателно какво да избереш, така че да не го надраскаш или повредиш. Съхранението не е на последно място - ако е добре помислено, времето прекарано в кухнята минава неусетно. Всичко трябва да е достъпно, така че да разполагаш с удобство в домакинството. Прецени колко пространство имаш и какво количество съдове и прибори можеш да побереш у дома си така, че ефикасно да боравиш с всичко.
Виж още...Експлоатация и поддръжка
Здравето ти е най - важното нещо в дома. Гаранция за това е редовното почистване на домакинските съдове и прибори, с което ще заблести магията на готвенето. Ако се съобразяваш с това, ще заситиш апетита си за домашен уют и комфорт. Миризмата на пластмасовите съдове и прибори може да се премахне с киснене за една нощ в топла вода и четвърт чаена лъжица горчица на прах. Петната от този материал пък се разтриват с лек разтвор от хлор и вода. Алуминиевите съдове се чистят веднага след експлоатация, след което трябва да се изсушат. Този материал лесно губи блясъка си - можеш да го върнеш с телче (стоманена вълна). В търсене на сияние, можеш да напълниш тигана или тенджерата с литър вода и две лъжици калиев битартрат или лимонова сол. Остави водата да кипне, тогава изплакни и подсуши съда. Стоманата също се мие веднага след употреба с вода или препарат, за да не се оцвети. Почистващият прах и телчето са твърде абразивни за нея, пощади я от тях. Белите петна по нея премахни с кърпа, напоена с бял оцет, след което се бърше всичко с чиста салфетка. Не дръж дълго време във вода дървените инструменти и прибори в кухнята. Не ги слагай никога в миялната, а ползвай препарат и топла вода и ги подсушавай добре след изплакване. Набави си още информация за тези и други материали ако не си сигурен в нещо, за да удължиш живота на приборите и съдовете в домакинството си.
Виж още...Съвети и поддръжка
Добри практики при поддръжка на този продукт
Честото почистване и хигиенизация са необходимите процеси в поддръжката на прибори и съдове. Човечеството все още не е измислило друг начин да държи посудата чиста, така че по-добре бъди съвестен.
Използвай само препарати за почистване на прибори и съдове, не прави експерименти с непознати продукти.
Не почиствай приборите и съдовете с метални четки или абразивни материали - това само ще навреди на покритието и ще намали качеството на продуктите.
Продуктът е подходящ за:
+Нови и ремонтирани помещения
+Хотели и къщи за гости
+Професионални готварски помещения
+Малки домакински пространства
+Домашни кухненски помещения