• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Абсорбатор Teka Maestro DLV, Периметрална абсорбация, EcoPower A+, Сензорно управление, 725 м³/ч

Арт. №: 112930025

999,00 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

DLB абсорбаторите на Teka се вписват като частица от изкуството във всяка една кухня. Работят също толкова добре. 

Функция FreshAir e много полезна, когато очаквате гости. В продължение на 24 часа въздухът се пречиства с цикли от по 10 минути с 50 минути пауза между тях. Чудесен и лесен начин да осигурите уют в дома, като се отървете от неприятните миризми. 

Новото поколение двигатели на Teka са по-ефективни, енергоспестяващи, с по-дълъг живот и по-ниски нива на шум.  

LED осветлението, с което са снабдени абсорбаторите ни, осигурява най-голяма осветеност на готварската площ и същевременно е най-ефективното и екологично решение. 

Виж пълния текст

Мощност (W): 280W

Максимален дебит (куб.м/час): 410

Минимален дебит (куб.м/час): 232

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Абсорбатор за стенен монтаж с панорамен дизайн

 2. Периметрална система за абсорбация

 3. Изцяло сензорно управление с бял дисплей

 4. Таймер за програмиране на времето за работа

 5. Функция FreshAir за освежаване на въздуха

 6. Икономичен и високоефективен двигател EcoPower с двойна турбина

 7. Изваждащ се колектор за мазнини

 8. Ниво на шум (LwA) при минимална степен (1-ва): 49 dB***

 9. Антивъзвръщателен клапан

 10. Енергиен клас: А+

 11. Степени на мощност: 3 + 1 интензивна

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Мощност (W)

280W

Максимален дебит (куб.м/час)

410

Минимален дебит (куб.м/час)

232

Степени на мощност

4

Захранване (V)

220-240

Ширина (см)

60

Височина (см)

100

Дълбочина (см)

450

Изход (мм)

150

Максимален капацитет (м³/ч)

725

Електронно управление

Не

Таймер за програмиране

Да

LED осветление

Да

Ниво на шум при минимална степен (dB)

49

Антивъзвръщателен клапан

Да

Специални функции

Сензорно управление

Брой филтри

1

Индикация за замърсени филтри

Да

Покритие

Хром

Цвят

Хром

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Кухнята е сърцето на всеки дом. Тази идея превръща Teka в нарицателно за домакински уреди от най-висока класа. Компанията изработва и предлага цялостни решения за кухненската зона, които превръщат готвенето в пълноценно изживяване. Teka е отговорна за много от иновациите, които оформят модерните ни представи за домакинство. До ден днешен, компанията не спира да търси нови хоризонти и начини да подобри домашната среда, толкова важна за всеки от нас. Започнало като малко предприятие в Германия през 1924 година, днес Teka е глобален лидер. Нищо не е случайно. Всеки ход в историята на компанията е решаващ за настоящата й позиция - от решението да се работи само с неръждаема стомана още в средата на миналия век, до разработването на вътрешни екипи от продуктови дизайнери, които създават тенденции, вместо да следват такива. Тези стъпки отвеждат Teka до върха на стълбата, която в 2021 стига до Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Скромна част от отличията на Teka: Inside Out Readers Choice Awards 2018, Dubai Plus X Award 2015, Germany Red Dot Award 2015, Germany Interior Innovation Award, Germany E.ON Energy Efficiency Award, Hungary

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Свежият въздух ти гарантира свежо хранене, за което е нужна хубава вентилация. Освен вратата или прозореца ти трябва още един съюзник в борбата с облака от неприятни миризми и изпарения. Абсорбаторите и аспираторите идват на помощ и те са сходни. И двете отвеждат въздух. Разликата е, че абсорбаторът е пригоден с филтър, който да пречиства натрупаните замърсявания. Каквото и да избереш от двата варианта, съобрази капацитета на аспирация. Дължината x ширината x височината x 6 - това е формулата, която ще осигури добра вентилация при средно натоварена кухня. Това е при приготвянето на ястия с нисък или среден интензитет на отделяне на миризми. Може да се наложи да прибегнеш до тежката артилерия, обаче. Същата формула, но умножено по 12 се прилага за да се подсигуриш при готвене с много пържене, печене и отделяне на миризми. Свежият въздух след готвене не е просто легенда. За целта ти трябва максимална ефективност - пускай и изключвай вентилацията 10 минути преди и след готвене.

Виж още...
2

Монтаж

Инсталацията на абсорбатор вкъщи не е за всеки. Макар да не е най - сложната работа на света, ако не си убеден в действията си, по - добре повикай професионалист. Знаеш ли какво правиш, то работата не е философия. Хубаво си прецени пространството в кухнята. Минимум 650мм са необходими за свободно готвене под абсорбатора. Важен фактор е и височината на ползвателя. Вероятно няма да се експлоатира само от един човек, но все пак трябва да се вземе предвид средната цифра. За максимална ефективност трябва абсорбаторът да се монтира централно. Важно е и да не е прекалено далеч от изпаренията, защото с увеличаването на разстоянието се намалява ефикасността му. В зависимост от конкретния случай закупи всички нужни материали и изобщо не бързай за никъде. Хубаво си вземи мерки там, където мислиш да режеш и дупчиш. Внимавай с електричеството, както винаги. След като си завършил добре почисти и тествай дали абсорбаторът работи безпроблемно. Дишай спокойно, заслужил си го.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Искаш експресна обработка на храна, но вероятно не искаш бързо да се развали твоята микровълнова фурна. Ако се грижиш правилно за нея, ще те радва дълги години. Здравето ти е най - важното нещо - предпримай винаги мерки за сигурност. Задължително преди чистене провери дали уредът е изключен от тока. Вече силно си замърсил своята микровълнова? Не се напрягай, изпусни парата - можеш да я почистиш чрез натурални изпарения, без силни препарати. Ето как става - пълниш купа с 2 чаши вода и 4 супени лъжици бял оцет. Сложи вътре една клечка за зъби, за да не прелее. За 5 минути пускаш да работи микровълновата фурна, след което оставяш да престои 3 минути преди да извадиш купата. Подсуши вътрешността изцяло с гъба. А след като е хубаво почистена, микровълновата лесно се поддържа. Ползвай пластмасово покривало или хартиена кърпа върху храна, която може да опръска наоколо или да се разлее, докато се приготвя. Подлагай чиния отдолу за нещата, които могат да се преварят. Ако нещо нацапа все пак, реагирай на момента - застоялите петна пък обработи по начина описан в по - горния абзац. Чисти взискателно с влажна кърпа всеки 3 месеца вентилационните отвори, независимо дали могат да се свалят или не от микровълновата фурна. Не забравяй, това става при изключен от тока уред. Подсуши я хубаво след това. Това ще удължи живота й и ще предотврати риска от пожар вследствие на натрупала се прах.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Преди да започнете каквато и да е работа по почистване и поддръжка на абсорбатора го изключете от електрическата мрежа.

Миенето в съдомиялна машина с „агресивен” (силен) почистващ препарат може да потъмни повърхността на металните части на филтрите

Филтрите трябва да се почистват най-малко веднъж месечно в зависимост от честотата на използването на абсорбатора.

За почистване се препоръчва използването на кърпа, напоена в гореща вода (около 40°C) със сапун, като обърнете специално внимание на ъглите

Никога не използвайте кухненска тел или четки, както и абразивни препарати, които могат да наранят повърхностите на абсорбатора.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Нови и ремонтирани помещения

+Хотели и къщи за гости

+Професионалисти или хора със значителен опит

+Професионални готварски помещения

+Малки домакински пространства

+Домашни кухненски помещения

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: