• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Вакуумно тръбни колектори Sunsystem by BURNiT VTC30, 4.55 кв.м, 30 колектора, закалено боросиликатно стъкло

1719,99 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Соларни вакуумно тръбни колектори Sunsystem с технологията HeatPipe. Слънчевите колектори със суха вакуумна тръба по технологията Heat Pipe (топлинна тръба) се характеризират с висока ефективност: подобрени са топлинно-абсорбиращите качества на слънчевия колектор, ниски топлинни загуби и устойчивост при сурови климатични условия. Heat Pipe представлява комплекс от две концентрично разположени стъклени тръби и вакуум между тях. Повърхността на вътрешната тръба е покрита със селективен слой позволяваща максимална абсорбция на слънчевите лъчи, минимално отдаване и висок коефициент на полезно действие. В центъра на „Heat Pipe” е разположена куха медна тръбичка, в която започват процеси на изпарение на нетоксичен флуид, който предава температурата към върха й и я отдава към колекторния възел, от където се загрява топлоносещата течност. Процесите се повтарят отново и отново.

Виж пълния текст

Материал: Закалено боросиликатно стъкло, Алуминий, Мед

Брой вакуумни тръби: 30

Височина (mm): 1980

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в България

Изображение на предимство

Устойчив на атмосферни влияния

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Водоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Продукт за професионална употреба

Изображение на предимство

Висока издръжливост

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Вакуумни тръби от термозакалено боросиликатно стъкло

 2. Селективно покритие за ефективно абсорбиране на слънчевата светлина

 3. Топлопроводими пластини, устойчиви при високи температури на стагнация

 4. Медни топлоносещи тръби тип Heat Pipe TU 1. Тръбната система е произведена с минимален брой заварки за безупречна херметичност и намаляване възможността за натрупване на отлагания

 5. Двата извода на събирателната тръба (колектор) мога да бъдат свързани като вход или изход топлоносител в произволна посока

 6. Температурен датчик с възможност за монтиране отляво или отдясно, в зависимост от положението на изход топлоносител

 7. Високоефективна изолация на събирателния колектор

 8. Монтаж върху равен, наклонен покрив или фасада. Лесен транспорт, монтаж и поддръжка. Вакуумните колектори продължават да функционират при една или повече счупени тръби

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Закалено боросиликатно стъкло, Алуминий, Мед

Брой вакуумни тръби

30

Височина (mm)

1980

Ширина (mm)

2300

Обща повърхност (кв.м)

4.55

Абсорбена повърхност

2.429

Топлоносеща течност

PG 50%

Обем топлоносител (L)

1.82

Дебит топлоносител (л/кв.м час)

60÷80

Материал на вакуумните тръби

Закалено боросиликатно стъкло SU-SS-ALN/AIN

Материал на топлоносещите тръби

Мед /Heat pipe TU 1

Максимална работна температура (°С)

180

Максимално работно налягане (Bar)

12

Коефициент Топлинни загуби а1a (W/(m2K))

1.500

Коефициент Топлинни загуби а2а (W/(m2K2))

0.020

Максимален Брой колектори, свързани в една верига /обща инсталирана площ

6/28.2

Стандарт EN 12975: 2006-06

да

Покритие

Селективно покритие на абсорбера

Лого на марката

Повече информация за компанията:

За колко български компании се сещате, които изнасят продуктите си в над 70 държави в цял свят, имат собствени бази в Германия, и разполагат с над 450 висококвалифицирани служители? Ние се сещаме за една, и това е НЕС - собственикът на търговските марки BURNiT и Sunsystem. Компанията е посветена на произвеждането на висококачествени продукти за отопление и термия на бит и промишленост. Всички производствени системи преминават през стриктният модел за контрол на качеството ISO 9001:2015. Нещо повече, понеже става въпрос за високотехнологични и комплексни уреди, а не чаши за кафе - производствените практики и оборудване се обновяват регулярно за да отговарят на съвременните тенденции и изисквания. Уредите BURNiT са от малкото изделия, които отговарят на двата най-високи немски и австрийски стандарти за качество - BAFA и BIMSH2. И понеже сме на вълна сертификация, нека споменем и европейският сертификат за екодизайн на продуктите BURNiT. За някои хора всички тези стандартни и документи са нищо повече от хартийки. Жестоката реалност е, че те са трудни за получаване и придържането към тях не е по силите на всяка компания. Това ниво на международно признание не е повод за гордост само за български производител, а за всички европейски бизнеси по принцип.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Вакуумно-тръбните колектори се използват за битова гореща вода и подпомагане на отоплението в соларни инсталации. Една от най-съществените разлики между тръбните и плоските колектори е в цилиндричната форма на последните, която позволява да събират слънчева енергия през целия ден (за разлика от плоските, които достигат пикова форма само когато слънцето е перпендикулярно спрямо тях). Друга съществена разлика е вакуумът, който се образува в тръбите, който играе ролята на естествен изолатор. Това редуцира топлинните загуби при вятър и ниски температури. На последно място, но не по значение, повредите при вакуумно-тръбните колектори се отстраняват в пъти по-лесно от плоските панели, които са по-масивни и обемни.

Виж още...
2

Монтаж

Този тип продукт е хубаво да бъде монтиран от специалист, ако нямаш опит и познания в сферата. Когато се инсталират соларни панели трябва да се вземат няколко неща предвид. Визията в случая е важно да бъде представителна не само за потребителя, но и да се вписва в обстановката. Идеята е, че ако е лоша тя намаля цената на имуществото и също така вреди на възприятието на обществото за соларна енергия. Всички компоненти трябва да са подходящи за продукта и да гарантират дълготрайност. Дизайнът на соларните панели е важно да бъде добре направен с оглед достъпна, лесна и безопасна поддръжка. Трябва да се вземат предвид и природните условия, които могат да повлияят на продукта. Всички фактори като вода, отломки, сняг, вятър и сеизмична активност влияят и соларните панели трябва да са пригодени да издържат.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Трябва да почистваш добре своите соларни панели за да бъдат ефективни. Ако са наклонени панелите, имаш късмет - дъждът обикновено сам по себе си почиства всичко. В сухи периоди обаче е важно да ги чистиш ръчно. Неща като прах, листа и отломки могат да попречат на слънчевите лъчи ефективно да зареждат панелите. В зависимост от нуждата от 2 до 4 пъти на година ги чисти с вентилатор за листа и градински маркуч. През зимата старателно и внимателно почиствай снега от соларните панели. Не използвай топла вода, защото разликата в температурите може да напука панелите. Ако има нещо за смяна или подмяна, повикай специалист. Провери какви щети и повреди покрива гаранцията на твоите соларни панели.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Сапунената вода е унивесално решение за почистване на соларните панели. Трябва да почистваш панелите внимателно, без да натискаш прекалено силно. След като преминеш панелите със сапунена вода, измий още веднъж с чиста. 

Хвърляй по едно око на соларната инсталация дори когато всичко ти изглежда наред. Отбелязвай си колко енергия произвеждат всеки ден за да можеш да го използваш като метрика при профилактика. 

Най-хубавото е, че соларните панели не включват механични части, които са подвижни и по този начин конструкцията е в значително по-малък риск от ръжда или счупване. 

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хотели и къщи за гости

+Жилища с проблемен достъп до топла вода

+Осигуряване на битова гореща вода

+Целогодишно подпомагане на отоплителни инсталации

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: