• Помощ
  • Профил
  • Количка
    0

Соларен панел BURNiT РК-SL 2.15, вертикален, алуминиева рамка, предпазно соларно стъкло

Арт. №: РК-SL 2.15

804,00 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Високоефективните слънчеви панел-колектори SUNSYSTEM PK Select CL са решението за хората с поглед в бъдещето. Тяхната конструкция осигурява надеждна и дълговечна експлоатация без да има нужда от постоянна и времеемка поддръжка.

Високоефективните слънчеви панел-колектори SUNSYSTEM PK Select CL са екологичен и рентабилен начин за осигуряване на битова гореща вода и подпомагане на отоплителни инсталации през цялата година.

Колекторът поглъща голяма част от слънчевите лъчи и предава енергията на флуида топлоносител, който циркулира в тръбната му система.
Виж пълния текст

Материал: Алуминиева рамка, Меден абсорбер, Призматично термозакалено стъкло

Височина (см): 212.5 см

Ширина (см): 100 см

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в България

Изображение на предимство

Устойчив на атмосферни влияния

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

  1. Високотехнологичното селективно покритие на абсорбера осигурява висока ефективност и износоустойчивост.

  2. Устойчива на климатичните условия алуминиева рамка, с възможност за монтиране в различни позиции.

  3. Изолация от каменна вата редуцира топлинните загуби към атмосферата.

  4. Абсорбер с конструкция тип арфа. Произведен от медни тръби, фино заварени чрез ултразвукова технология към тръбната система. Ултразвуковата заварка осигурява плътен контакт между елементите за ефективен топлообмен и е устойчива на механични и температурни деформации.

  5. Тръбна арфа с ниско хидравлично съпротивление, съответно нисък разход на енергия. Тествана за херметичност.

  6. Предпазно соларно стъкло: призматична структура; ниско съдържание на желязо (FeO ≤0.02 %); термозакалено; устойчиво на вятър, сняг и градушка.

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Алуминиева рамка, Меден абсорбер, Призматично термозакалено стъкло

Височина (см)

212.5 см

Ширина (см)

100 см

Площ на колектора (кв.м)

2.15 кв.м

Обем на топлоносителя (л)

1.6

Дебит на топлоносителя (л/кв.м за час)

50

Абсорбиращи тръби

8 бр

Разстояние между абсорбиращи тръби (mm)

114

Събирателни тръби

2 бр

Материал на профила

Алуминий – RALL 9006

Материал на абсорбера

Мед

Покритие на абсорбера

Селективно покритие

Покритие

Селективно покритие

Лого на марката

Повече информация за компанията:

За колко български компании се сещате, които изнасят продуктите си в над 70 държави в цял свят, имат собствени бази в Германия, и разполагат с над 450 висококвалифицирани служители? Ние се сещаме за една, и това е НЕС - собственикът на търговските марки BURNiT и Sunsystem. Компанията е посветена на произвеждането на висококачествени продукти за отопление и термия на бит и промишленост. Всички производствени системи преминават през стриктният модел за контрол на качеството ISO 9001:2015. Нещо повече, понеже става въпрос за високотехнологични и комплексни уреди, а не чаши за кафе - производствените практики и оборудване се обновяват регулярно за да отговарят на съвременните тенденции и изисквания. Уредите BURNiT са от малкото изделия, които отговарят на двата най-високи немски и австрийски стандарти за качество - BAFA и BIMSH2. И понеже сме на вълна сертификация, нека споменем и европейският сертификат за екодизайн на продуктите BURNiT. За някои хора всички тези стандартни и документи са нищо повече от хартийки. Жестоката реалност е, че те са трудни за получаване и придържането към тях не е по силите на всяка компания. Това ниво на международно признание не е повод за гордост само за български производител, а за всички европейски бизнеси по принцип.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Соларните панели са чудесен начин да помогнеш на природата и да спестиш разходи в дългосрочен план. Преди всичко е хубаво да направиш оценка на мястото, на което живееш. Консултирай се със соларен специалист, който ще огледа има ли подходящи условия за монтаж на такова съоръжение. Хубаво е да вземеш предвид и своите енергийни разходи. Можеш да събереш сметките си за последната година и да ги обсъдите заедно със соларния специалист. Уточни дали искаш да спестиш или фокусът ти е върху опазване на природата, защото двете може да изискват различен тип инсталации. Също така прецени и сподели със специалиста бъдещите си планове за инвестиции от сорта на електрически автомобил с цел преценка на нужната енергия.

Виж още...
2

Монтаж

Този тип продукт е хубаво да бъде монтиран от специалист, ако нямаш опит и познания в сферата. Когато се инсталират соларни панели трябва да се вземат няколко неща предвид. Визията в случая е важно да бъде представителна не само за потребителя. Идеята е, че ако е лоша тя намаля цената на имуществото и също така вреди на възприятието на обществото за соларна енергия. Всички компоненти трябва да са подходящи за продукта и да гарантират дълготрайност. Дизайнът на соларните панели е важно да бъде добре направен с оглед достъпна, лесна и безопасна поддръжка. Трябва да се вземат предвид и природните условия, които могат да повлияят на продукта. Всички фактори като вода, отломки, сняг, вятър и сеизмична активност влияят и соларните панели трябва да са пригодени да издържат.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Трябва да почистваш добре своите соларни панели за да бъдат ефективни. Ако са наклонени панелите, имаш късмет - дъждът обикновено сам по себе си почиства всичко. В сухи периоди обаче е важно да ги чистиш ръчно. Неща като прах, листа и отломки могат да попречат на слънчевите лъчи ефективно да зареждат панелите. В зависимост от нуждата от 2 до 4 пъти на година ги чисти с вентилатор за листа и градински маркуч. През зимата старателно и внимателно почиствай снега от соларните панели. Не използвай топла вода, защото разликата в температурите може да напука панелите. Ако има нещо за смяна или подмяна, повикай специалист. Провери какви щети и повреди покрива гаранцията на твоите соларни панели.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Сапунената вода е унивесално решение за почистване на соларните панели. Трябва да почистваш панелите внимателно, без да натискаш прекалено силно. След като преминеш панелите със сапунена вода, измий още веднъж с чиста. 

Хвърляй по едно око на соларната инсталация дори когато всичко ти изглежда наред. Отбелязвай си колко енергия произвеждат всеки ден за да можеш да го използваш като метрика при профилактика. 

Най-хубавото е, че соларните панели не включват механични части, които са подвижни и по този начин конструкцията е в значително по-малък риск от ръжда или счупване. 

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Осигуряване на битова гореща вода

+Целогодишно подпомагане на отоплителни инсталации

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: