• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Абсорбатор Teka Maestro, DLV 68660 Каменносив, EcoPower двигател, FreshAir технология, островен монтаж

Арт. №: 112930028

926,10 лв.
1029,00 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Абсорбаторите на Teka се вписват като частица от изкуството във всяка една кухня. Работят също толкова добре. 

Освен с ергономичен дизайн и стилна визия, която допъла всяка кухненска зона, абсорбаторите предоставят възможност за постоянна поддръжка на помещение без неприятни миризми за Вас и Вашите близки

Новото поколение дву-турбинни двигатели на Teka са по-ефективни, енергоспестяващи, с по-дълъг живот и по-ниски нива на шум.  

LED осветлението, с което са снабдени абсорбаторите на Teka, осигурява най-голяма осветеност на готварската площ и същевременно е най-ефективното и екологично решение. 

Сред специалните функции на този модел са: 

 • Периметрална система за абсорбация
 • Изцяло сензорно управление с бял дисплей
 • Таймер за програмиране на времето за работа
 • Функция FreshAir за освежаване на въздуха
 • Индикатор за замърсени филтри
 • LED осветителна лайсна (LED bar)
 • Икономичен и високоефективен двигател EcoPower с двойна турбина
 • Система с бутала за плавно затваряне на лицевия панел
 • Вътрешни, метални филтри
 • Изваждащ се колектор за мазнини
 • Антивъзвръщателен клапан
 • Възможност за използване на специален филтър с активен въглен (на изхода на двигателя) с и без комина
 • Възможност за използване на стандартен филтър с активен въглен
 • Възможност за използване на регенеративен филтър
 • Енергиен клас: А+
Виж пълния текст

Мощност (W): 272 W

Максимален дебит (куб.м/час): 410 куб.м/час

Минимален дебит (куб.м/час): 232 куб.м/час

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Абсорбатор TEKA Германия, който е създаден с първокласни вложени материали и реализиран посредством прецизно проектиране и безкомпромисен процес на изработка - всичко това за една по-приятна кухня, която заслужавате.

 2. Този модел подлежи на различни видове монтаж - Монтаж с или без декоративен комин, с или без извеждане на въздуха навън. Всички възможности, които предлага една наистина богата гама, в която всеки модел абсорбатор би се вписал като частица изкуство в кухнята

 3. Вградена функция FreshAir - Много полезна функция, когато очаквате гости. В продължение на 24 часа въздухът се пречиства с цикли от по 10 минути с 50 минути пауза между тях. Чудесен и лесен начин да осигурите уют в дома, като се отървете от неприятните миризми.

 4. Регенеративни филтри - Въздухът в дома Ви винаги ще е приятен благодарение на най-новото поколение регенеративни филтри (закупуват се допълнително). Те ще елиминират до 95% от дразнещите миризми в продължение на около 3 години.

 5. Последно поколение двигатели - По-ефективни, енергоспестяващи двигатели с по-дълъг живот и по-ниски нива на шум. Повече мощност при минимални разходи.

 6. По-силно LED осветление с грижа за околната среда - LED осветлението, с което са снабдени абсорбаторите ни, осигурява най-голяма осветеност на готварската площ и същевременно е най-ефективното и екологично решение.

 7. Лесно почистване - Благодарение на бутала стъкленият панел остава стабилно отворен, като така се увеличава безопасността по време на почистване, а специалният подвижен колектор за мазнини може да бъде измит в съдомиялна машина.

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Мощност (W)

272 W

Максимален дебит (куб.м/час)

410 куб.м/час

Минимален дебит (куб.м/час)

232 куб.м/час

Степени на мощност

3+1

Захранване (V)

220-240

Ширина (см)

60

Височина (см)

100 - 133

Дълбочина (см)

45

Максимален капацитет (м³/ч)

725

Електронно управление

Не

Таймер за програмиране

Да

LED осветление

Да

Ниво на шум при минимална степен (dB)

49

Антивъзвръщателен клапан

Да

Специални функции

Вътрешни,петслойни метални филтри, Регулируем по височина комин, Икономичен и високоефективен двигател EcoPower с двойна турбина

Брой филтри

1

Индикация за замърсени филтри

Да

Покритие

Хром

Цвят

Каменно сив

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Кухнята е сърцето на всеки дом. Тази идея превръща Teka в нарицателно за домакински уреди от най-висока класа. Компанията изработва и предлага цялостни решения за кухненската зона, които превръщат готвенето в пълноценно изживяване. Teka е отговорна за много от иновациите, които оформят модерните ни представи за домакинство. До ден днешен, компанията не спира да търси нови хоризонти и начини да подобри домашната среда, толкова важна за всеки от нас. Започнало като малко предприятие в Германия през 1924 година, днес Teka е глобален лидер. Нищо не е случайно. Всеки ход в историята на компанията е решаващ за настоящата й позиция - от решението да се работи само с неръждаема стомана още в средата на миналия век, до разработването на вътрешни екипи от продуктови дизайнери, които създават тенденции, вместо да следват такива. Тези стъпки отвеждат Teka до върха на стълбата, която в 2021 стига до Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Скромна част от отличията на Teka: Inside Out Readers Choice Awards 2018, Dubai Plus X Award 2015, Germany Red Dot Award 2015, Germany Interior Innovation Award, Germany E.ON Energy Efficiency Award, Hungary

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Свежият въздух ти гарантира свежо хранене, за което е нужна хубава вентилация. Освен вратата или прозореца ти трябва още един съюзник в борбата с облака от неприятни миризми и изпарения. Абсорбаторите и аспираторите идват на помощ и те са сходни. И двете отвеждат въздух. Разликата е, че абсорбаторът е пригоден с филтър, който да пречиства натрупаните замърсявания. Каквото и да избереш от двата варианта, съобрази капацитета на аспирация. Дължината x ширината x височината x 6 - това е формулата, която ще осигури добра вентилация при средно натоварена кухня. Това е при приготвянето на ястия с нисък или среден интензитет на отделяне на миризми. Може да се наложи да прибегнеш до тежката артилерия, обаче. Същата формула, но умножено по 12 се прилага за да се подсигуриш при готвене с много пържене, печене и отделяне на миризми. Свежият въздух след готвене не е просто легенда. За целта ти трябва максимална ефективност - пускай и изключвай вентилацията 10 минути преди и след готвене.

Виж още...
2

Монтаж

Инсталацията на абсорбатор вкъщи не е за всеки. Макар да не е най - сложната работа на света, ако не си убеден в действията си, по - добре повикай професионалист. Знаеш ли какво правиш, то работата не е философия. Хубаво си прецени пространството в кухнята. Минимум 650мм са необходими за свободно готвене под абсорбатора. Важен фактор е и височината на ползвателя. Вероятно няма да се експлоатира само от един човек, но все пак трябва да се вземе предвид средната цифра. За максимална ефективност трябва абсорбаторът да се монтира централно. Важно е и да не е прекалено далеч от изпаренията, защото с увеличаването на разстоянието се намалява ефикасността му. В зависимост от конкретния случай закупи всички нужни материали и изобщо не бързай за никъде. Хубаво си вземи мерки там, където мислиш да режеш и дупчиш. Внимавай с електричеството, както винаги. След като си завършил добре почисти и тествай дали абсорбаторът работи безпроблемно. Дишай спокойно, заслужил си го.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Искаш експресна обработка на храна, но вероятно не искаш бързо да се развали твоята микровълнова фурна. Ако се грижиш правилно за нея, ще те радва дълги години. Здравето ти е най - важното нещо - предпримай винаги мерки за сигурност. Задължително преди чистене провери дали уредът е изключен от тока. Вече силно си замърсил своята микровълнова? Не се напрягай, изпусни парата - можеш да я почистиш чрез натурални изпарения, без силни препарати. Ето как става - пълниш купа с 2 чаши вода и 4 супени лъжици бял оцет. Сложи вътре една клечка за зъби, за да не прелее. За 5 минути пускаш да работи микровълновата фурна, след което оставяш да престои 3 минути преди да извадиш купата. Подсуши вътрешността изцяло с гъба. А след като е хубаво почистена, микровълновата лесно се поддържа. Ползвай пластмасово покривало или хартиена кърпа върху храна, която може да опръска наоколо или да се разлее, докато се приготвя. Подлагай чиния отдолу за нещата, които могат да се преварят. Ако нещо нацапа все пак, реагирай на момента - застоялите петна пък обработи по начина описан в по - горния абзац. Чисти взискателно с влажна кърпа всеки 3 месеца вентилационните отвори, независимо дали могат да се свалят или не от микровълновата фурна. Не забравяй, това става при изключен от тока уред. Подсуши я хубаво след това. Това ще удължи живота й и ще предотврати риска от пожар вследствие на натрупала се прах.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Преди да започнете каквато и да е работа по почистване и поддръжка на абсорбатора го изключете от електрическата мрежа.

Миенето в съдомиялна машина с „агресивен” (силен) почистващ препарат може да потъмни повърхността на металните части на филтрите

Филтрите трябва да се почистват най-малко веднъж месечно в зависимост от честотата на използването на абсорбатора.

За почистване се препоръчва използването на кърпа, напоена в гореща вода (около 40°C) със сапун, като обърнете специално внимание на ъглите

 

Никога не използвайте кухненска тел или четки, както и абразивни препарати, които могат да наранят повърхностите на абсорбатора.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Професионални готварски помещения

+Малки домакински пространства

+Домашни кухненски помещения

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: