• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Алуминиев радиатор SIRA Princess, H800, 6 глидера

201,99 лв.
217,20 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Алуминиев радиатор от серия Princess на SIRA Италия - един от водачите в производството на отоплителна техника. Той е предварително сглобен и готов за монтаж.

Производственият материал е първокласен лят алуминий, който придава полираност, завършеност и стабилност на радиатора. 

И все пак говорим за лидер в италианската индустрия  - визията на радиаторите е изчистена и стилна, подходяща за всяко съвременно помещение не само откъм функционална, но и естетическа стойност.

Виж пълния текст

Материал: Лят алуминий

Брой глидери: 6

Височина (см): 80

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в ЕС

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Алуминиев радиатор от колекция Princess на SIRA Италия.

 2. Предварително сглобен и готов за монтаж.

 3. Брой глидери: 6

 4. Мощност(ΔT = 50 K): 1098W - 183W/глидер

 5. Максимално работно налягане: 6bar

 6. Радиаторите PRINCESS се характеризират с елегантен и хармоничен дизайн. Горната част е абсолютно лишена от остри ръбове - това добавя естетическа стойност към помещнието и същевремнно обезопасява пространството около радиатора.

 7. Глидерите са снабдени с три предни крила, които насочват топлинната енергия към центъра на стаята и осигуряват максимална термоефективност.

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Лят алуминий

Брой глидери

6

Височина (см)

80

Дължина (см)

50

Разстояние междуцентрие (см)

80

Максимално работно налягане

6 bar

Покритие

Алуминий

Цвят

Бял

Лого на марката

Повече информация за компанията:

SIRA Италия е като Ферари, Ферагамо, или Фелини. Огромно име, което е едновременно признато от масовата публика по света, и уважавано дори от най-нишовите специалисти в своята сфера. Алуминиевият радиатор, такъв какъвто го познаваме, е изобретен именно от SIRA през 1961 година. Технологията предизвиква революция в отоплението в световен мащаб. Много неща се променят от 61-ва насам, но алуминиевият радиатор се оказва един от най-предпочитаните уреди за поддържане на топли и уютни помещения. А целта на концепцията на продуктите SIRA остава същата, каквато е била в самото начало - да предоставят максимална мощност срещу минимално количество изразходвана енергия. Радиаторите на SIRA са елегантни и адаптивни изделия. Те са изработени за да функционират в синхрон със всички съвременни отоплителни системи като кондензни котли, соларни панели, интегрирани топлинни помпи, геотермални системи. Уникалната вътрешна технология на SIRA позволява на техните глидери да съхраняват минимално количество вода. По този начин те реагират моментално на промяна в температурните настройки и спестяват допълнително енергия. Като горд представител на италианската индустрия, SIRA няма как да не държи на стилистиката на своите продукти. Техните модели са идеални допълнения за интериора на всяко помещение. Естетиката им е обоснована от елегантна и минималистична визия, която е подчинена на фините извивки и правилни геометрични форми. Grazie, SIRA!

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Алуминиевите радиатори са леки за пренос и инсталация, както и ефективни източници на топлина в един дом. Една секция на този тип системи за отопление тежи около килограм. Комплект от 10 глидера заедно със свързващите елементи, например, би трябвало да тежи не повече от 11 килограма. Топлоустойчивото покритие на секциите и фитингите, освен че естетически добре допълва всяка обстановка, е лесно и за поддръжка. С годините не губи външния си вид и се почиства с лекота. Алуминият притежава изключително висока топлопроводимост. Ефикасен и икономичен, този тип радиатор щади джоба ти през студените месеци от годината. Оксиден филм от вътрешната страна на алуминиевите радиатори ги пази от корозия. За да се засилят свойствата му, допълнително се нанася покритие от полимерни смоли.

Виж още...
2

Монтаж

Освен ако не си абсолютно уверен в способностите си, повикай специалист за инсталацията на своя алуминиев радиатор. Така избягваш грешки и аварии. Радиаторите се поставят под прозорците, защото осигуряват постоянна циркулация на въздуха под тях и ги предпазва от образуване на конденз. Ако помещението е по - голямо - редно е да поставим под всеки един прозорец радиатор. Най - ефективно е да свържем радиатора си на кръст. Това означава топлата вода да влиза отгоре, а студената - да излиза от срещуположната страна - отдолу. При положение, че монтираш повече от един радиатор - не ги струпвай на едно място. Трябва да се разпределят равномерно из помещението за да се получи максимална ефективност на отопление. Остави минимум 25мм отстояние между стената и гърба на радиатора. От пода до най - долния му ръб трябва да има не по - малко от 150мм. Всички алуминиеви радиатори се нуждаят от много лек наклон с цел обезвъздушителят да остане в най - високата част. В никакъв случай това не трябва да се забелязва с просто око. Дължината на алуминиевия радиатор не ти гарантира ефикасност, напротив - тя спада с всеки следващ глидер. С оглед по - малко разход монтирай малък брой радиатори с голям брой глидери, вместо обратното.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Почистването на твоя алуминиев радиатор не трябва да те плаши. Не е енергоемка работа, нито пък отнема кой знае какво време. С положените усилия осигуряваш здравословен въздух в своя дом. Прахта можеш да отстраниш с прахосмукачка. Виж съветите на производителя за това какъв препарат можеш да използваш за почистване на покритието. Можеш просто да избършеш и с гъба, напоена с вода. След което старателно подсуши радиатора. В никакъв случай не покривай с нищо радиатора. Така намаляш топлоотделянето, защото пречиш на правилната циркулация на горещия въздух. Не оставяй радиатора никога без вода в него. Не е нужно да я сменяш твърде често, само при необходимост.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Винаги спазвай инструкциите и добрите практики на експлоатация. Радиаторите не са толкова праволинейни уреди колкото изглеждат. 

Почиствай редовно радиатора си. 

Увери се, че радиаторът ти е обезвъздушен преди да го пуснеш в употреба. Въздух може да попадне в уреда дори и след като е работил известно време, за това регулярно го проверявай. 

Следи нивата на водата в радиатора и внимавай да не стигнат нулеви нива. Това може да повреди радиатора необратимо.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Нови и ремонтирани помещения

+Хотели и къщи за гости

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: