• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0

Лира за баня Altherm, алуминий,900x400мм, 755W, дървесен цвят

Арт. №: 271525

279,54 лв.
310,60 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Алуминиева лира за баня от българският производител Алтерм. Лирата е с водно захранване, което осигурява равномерна отоплителна мощност по цялата площ на уреда. Освен това, тя е достатъчно мощна за да осигури отопление на Вашата баня - по този начин може да си спестите грижите по монтаж на отделни отоплителни уреди в санитарното помещение, или да избегнете неприятното усещане да се къпете в студена баня. 

Виж пълния текст

Материал: Алуминий

Височина (мм): 900 мм

Ширина (мм): 400 мм

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Произведено в България

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Алуминиева лира за баня от Altherm България

 2. Лирата е окомплектована със: Тапа 1/2'', Монтажни елементи, Обезвъздушител

 3. Мощност: 755W

 4. Лирите LUXE са дълговечно, надеждно и елегантно решение за отопление на Вашата баня.

 5. Уредите са изцяло изработени от екструдиран алуминий. Те са надлежно финиширани с фино прахово покритие, което дава на лирата поразителен декоративен ефект и я превръща в естетическо, освен функционално допълнение към интериора.

 6. Altherm LUXE е предназначена за присъединяване към инсталации с локално и централно парно отопление, или такива с циркулиращ топлоносител.

 7. Изделието е компактен и практичен начин за загряване на санитарното помещение у дома.

 8. Ефективната лира за баня изравнява и нивото на влажност в банята като изправя влагата и допринася за цялостното изсушаване на помещението.

 9. Уредът е особено ефективен при компактни помещения; в домакинства, където площта за съхнене на изпрани дрехи е по-малка; апартаменти без тераси; домакинства с малки деца.

 10. Освен отопление, то Ви предоставя и допълнително пространство за съхранение и сушене на кърпи, хавлии, дрехи, бельо.

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Алуминий

Височина (мм)

900 мм

Ширина (мм)

400 мм

Разстояние между тръбите (мм)

400

Отоплителна мощност (W)

750 W

Максимално налягане

9 bar

Максимално работно налягане

6 bar

Покритие

Електростатично прахово боядисана

Цвят

Дървесен цвят

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Алтерм е нова звезда в не-толкова-голямото съзвездие на българските промишлени производители. Тази звезда се намира в индустриалната зона на Шумен от 2012 година. Основната дейност, с която блести е собствената изработка на лири за баня. Няма много български компании, които произвеждат лири за локално и централно водно отопление. Причините са много, като главната е това, че става въпрос за изключително деликатни и сложни за изпълнение уреди. Лирата е отоплително тяло, но не само. Тя трябва да бъде напълно водоустойчива, абсолютно влагоустойчива, издръжлива на температурни промени, и с безупречно покритие. Не на последно място, лирата е уред, който е позициониран на видимо място в банята и трябва да носи декоративна стойност. За това, красивата визия е задължителна. Не звучи никак лесно, нали? Впечатляващото е, че Алтерм се справят повече от отлично със задачата. Техните лири са проектирани така, че да предоставят максимално голяма площ за топлоотдаване. Те са подходящи за отоплителни системи с нисък и висок температурен режим. Алтерм използват единствено първокачествени профили от екструдиран алуминий. Тези профили се третират с електростатично прахово покритие за да добият устойчив и наситен цвят. Преди да напуснат производственият цикъл, лирите неизменно се тестват на максимално налягане 9 bar и максимална работна температура 110°С. Алтерм са бутикова компания. Техният каталог включва три модела лири за баня, но за сметка на това всеки един е конкурентен на европейски лидери в бранша като Pax и Gedy.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Банята се ползва постоянно. Често, когато дойде твой ред за душ излизаш и вместо мека и топла кърпа грабваш все още влажна и студена. За уют в твоята баня можеш да закупиш лира. Тя изсушава мокрите хавлии и кърпи, държи ги топли и предпазва помещението от мухъл. Лирите се разделят на два типа - електрически, комбинирани и хидротермални. Първите работят независимо, а другите разчитат на свързване към мрежата на ТЕЦ-а или локалното парно. Освен функционалност, лирите са и естетически нюанс в твоя дом. Избери своята така, че да отговаря на дизайна на стаята. Можеш да си направиш по поръчка - тръбите могат да се оформят почти всякак, че да допълнят твоят усет за красота в дома.

Виж още...
2

Монтаж

Лирите за баня се делят на няколко вида - самостоящи, стенни и подови. Самостоящите предлагат гъвкавост, тъй като могат да се местят от помещение в помещение при нужда. Монтажа на лира е сходен с този на радиатор. Пробиват се отвори и се монтират конзоли за лира. Тя се поставя към стената и се свързва към тръбите. Електрическите и комбинираните трябва да се свържат към захранващ кабел или твърда електрическа връзка. Ако ще се използва вода за генериране на топлина, на входящата тръба към лирата може да се монтира термовентил и евентуално термоглава с цел регулация на температурата в помещението. Този тип монтаж обикновено се извършва от майстор, особено ако лирата е хидротермална. Трябва да си абсолютно убеден в действията си, ако решиш сам да се захванеш с инсталацията.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Полагай ежедневни грижи за своята лира за баня. След като я изключиш, подсуши всички капки вода и като цяло излишната влага. Можеш да провериш според покритието и съветите на производителя какви препарати за почистване можеш да използваш. Не е нужно да полагаш твърде много грижи - когато забележиш да се натрупва мръсотия взимай мерки веднага, почистването не отнема почти никакво време. Ако твоята лира е хидротермална, можеш от време на време да ползваш обезвъздушителя с цел да избегнеш натрупване на излишен въздух в системата и намаляване на ефикасността на продукта.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Изсушавай лирата си всеки път, когато тя се намокри. Лирите са водоустойчиви, но това не значи, че натрупванията на вода за дълго време са безопасни. 

Внимавай с препартите, които използваш за почистване - обикновено тези, които са пригодени го обозначават на етикетите си. 

Препоръчително е да чистиш лирата с мек плат.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Нови и ремонтирани помещения

+Нови и ремонтирани бани

+Хотели и къщи за гости

+Малки бани

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: