• Помощ
 • Профил
 • Количка
  0
Назад
-9%
Назад
Мултицет Ceta Form, дигитален, измерване на напрежение, съпротивление, непрекъснатост
Следващо
Следващо

Мултицет Ceta Form, дигитален, измерване на напрежение, съпротивление, непрекъснатост

Арт. №: 33988

37,76 лв.
41,96 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Мултицет Ceta-Form, за измерване напрежение на постоянен ток (DCV), напрежение на променлив ток (АCV), силата на постоянен ток (DCА), съпротивление, диоден тест и тест за непрекъснатост на електрическа верига.

Виж пълния текст

Тип инструмент: Мултицет

Типове ел. измерване : Диоден тест, Напрежение постоянен ток (DCV), Напрежение променлив ток (АCV), Непрекъснатост електрическа верига, Сила постоянен ток (DCA), Съпротивление

Покритие: Стандартно

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Продукт за хоби употреба

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

 1. Дигитален мултицет CETA-FORM е джобен и се използва за измерване напрежение на постоянен ток (DCV), напрежение на променлив ток (АCV), силата на постоянен ток (DCА), съпротивление, диоден тест и тест за непрекъснатост на електрическа верига.

 2. Инструментът е отлично идеално устройство за домашно и хоби приложение.

 3. Гаранция 5 години

 4. LCD дисплей: Да

 5. DC напрежение: 200mV/2V/20V/200V/600V ±(0.5%+4)

 6. AC напрежение 200V/600V ±(1.2%+10)

 7. Максимален разред: 1999 (3 ½), автоматична индикация за полярност

 8. Честота на дискредитация: 3 пъти/ сек.

 9. Индикация за надхвърляне на обхвата: дисплеят показва „1”

 10. Индикатор за изтощена батерия: показва се този символ

 11. Функциониране: 0 ~ 40°С, относителна влажност < 80%

 12. Мощност: приблизително 9V батерия (NEDA 1604/6F22 или еквивалентна)

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Тип инструмент

Мултицет

Типове ел. измерване

Диоден тест, Напрежение постоянен ток (DCV), Напрежение променлив ток (АCV), Непрекъснатост електрическа верига, Сила постоянен ток (DCA), Съпротивление

Покритие

Стандартно

Цвят

Черен

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Ceta Form са гигантски производител на ръчни инструменти. Турската компания е безспорен водач в своята страна, един от лидерите в Европа и сред най-големите фирми в света. За 43-те години откакто активно присъства на пазара, фирмата успява да изгради ефективна дистрибуторска мрежа в над 45 държави. Ceta Form разчитат на многообразието в своето портфолио, което е концентрирано в това да покрие всяка една нужда на професионалиста.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Мултицетът е страхотен инструмент, който може да бъде изключително полезен. Той е най-добрият приятел на човека, който работи с електричество. Мултицетът може да измерва електрическо напрежение, съпротивление, ток и още стойности. Трябва само да знаеш как да направиш правилния избор. Правило номер едно - Не забравяй къде ще работиш. Мултицетите варират като габарити и форма. Има такива с размери и възможности на настолни компютри, както и джобни варианти, които приличат на клещи, ръкохватки, химикалки. Обмисли спецификите на приложението и ще ти е много по-лесно да избереш точният вид и размер на уреда. Правило номер две - Помисли дали ти е нужен мултицет с ръчен или автоматичен обхват. Автоматичните мултицети сами задават правилния обхват спрямо вида измерване - не е нужно ти да задаваш милиампове, ампове и пр. Ръчният обхват също предоставя отлично ниво на точност, но ти позволява да добавиш финна настройка при измерването - например, да добавиш повече десетични точки. Повечето съвременни мултицети са с автоматичен обхват, но някои от тях имат и добавена опция за ръчна настройка. Правило номер три - Внимавай със стойностите, които мултицета измерва. Има уреди, които измерват само напрежение. Други измерват проводимост и съпротивление. Разбира се, има мултицети, които измерват повече от шест стойности. Не пропускай да проверяваш стойностите, които мултицета измерва. Ако досега не си работил с такъв инструмент и искаш просто да се научиш, то препоръчваме мултицет за ток, напрежение и съпротивление.

Виж още...
2

Монтаж

Дори ти да нямаш такъв инструмент, бащата ти, дядо ти, или чичо ти (много вероятно и тримата) сигурно притежават поне един. Съветваме те да не им споделяш, че не знаеш как се работи с мултицет. Има хора, за които това е равносилно на предателство. Чети надолу за да не изпадаш в такива ситуации. Стандартните мултицети се състоят от пет елемента: Дисплей Скала, която показва измерваните величини и обхвата на измерване Няколко вградени конектора, обикновено от един до четири Две измервателни сонди Батерия, която захранва мултицета Първата ти работа е да поставиш батерията, след което да сложиш черната сонда в COM конектора. Червената сонда отива в някой от другите конектори в зависимост от това какво ще измерваш. Преди да започнеш работа трябва да избереш стойността, която ти трябва. Измерване напрежение на променлив ток - символът за измерване е V~ или ACV. То се осъществява като допреш измервателните конзоли към отрицателния и положителен извод на източника, независимо дали е батерия, акумулатор, генератор. Измерване напрежение на прав ток - Символите тук са V ⎓ или DCV. Измерването на напрежението става по същият начин както и при източниците с променлив ток. Измерване на съпротивление - Секцията, която трябва да показва мултицета е омега Ω. Уредът е подходящ за измерване на всички елементи с електрическо съпротивление. Съпротивлението се измерва, когато сложиш едната конзола в началото на елемента, а другата - в неговия край. Измерване на верига - Тази функция показва дали конкретна ел. верига е отворена или затворена. Мултицета трябва да е настроен към символа за диод (прилича на триъгълник, прободен от права линия). Верига се измерва като допрете двете конзоли на мултицета до изхода на елемента. Измерване на ампераж - За това измерване трябва да нагласиш мултицета към символа A ⎓. Когато замерваш ампераж трябва да свържеш инструмента последователно на електрическата верига. Тук си позволяваме една забележка. Измерването на ампераж е опасно! Ако измерваш по-голям ток от този, който си задал в мултицета, то уреда може да гръмне в ръцете ти. Сериозни сме, когато препоръчваме изобщо да не ползваш тази функция, освен ако нямаш солиден опит зад гърба си.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

Има няколко златни правила, които трябва да спазваш при работата с мултицет: Внимавай да не изпускаш уреда. Повечето мултицети днес се продават с гумени предпазители около тях, но все пак - имай едно наум и работи предпазливо. Винаги, винаги, ама винаги проверявай дали обхвата на измерване е настроен подходящо спрямо електрическата верига, която ще измерваш. Не претоварвай мултицета. Ако не си сигурен, винаги можеш да използваш висок обхват на измерване. При нужда, винаги можеш да свалиш обхвата. Ако регистрираш някаква повреда в мултицета, най-добре го занеси при специализирано лице за диагностика и поправка. Не докосвай измервателните сонди докато са свързани с друг елемент. Никога, никога, ама никога не сменяй измервателни стойности (от волтаж към съпротивление например) докато мултицетът е свързан с електрическа мрежа.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Предпазвайте уреда от изпускане по време на работа. 

Проверявайте дали обхвата на измерване е настроен правилно. 

Не пипай измервателните сонди докато са свързани с ел. верига. 

Не променяй измервателни стойности докато инструментът е свързан с ел.мрежа. 


Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Хоби употреба

+Домашни проекти

+Дребни ремонтни дейности

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: