• Помощ
  • Профил
  • Количка
    0

Панелен радиатор COMRAD, 600x2200мм, 5828W, Електростатично боядисан, 13.42л

Арт. №: COMRAD600x2200

338,58 лв.
376,20 лв.
Наличност
В наличност!
ОПИСАНИЕ:

Панелен радиатор Comrad. Уредът е двупанелен, със стоманени панели и конвектор между тях, който покрива цялата им повърхност. Покритието е нанесено чрез електростатично боядисване и гарантира устойчивост и дълговечност. 

Виж пълния текст

Материал: Стомана

Височина (см): 60

Дължина (см): 220

Какво прави този продукт уникален?

Предимства

Изображение на предимство

Влагоустойчив продукт

Изображение на предимство

Енергийно-ефективен продукт

Изображение на предимство

Ергономичен продукт

Изображение на предимство

Висока издръжливост

Изображение на предимство

Лесен монтаж

Изображение на предимство

Лесно използване

детайлите са важни!

Подробно описание:

Уникални предимства:

  1. Този радиатор може да функционира под напрежение до 10 бара ( 1 000 000 паскала) и водна температура до 90 градуса по Целзий.

  2. Радиаторите COMRAD Тип 22 са с двоен конвектор вграден между панелите, който осигурява висока ефективност и топлоотдаване.

  3. Радиаторът осигурява надеждно и високо топлоотдаване

  4. Корпусът на радиатора е масивен, което му придава здравина и надеждност при експлоатация

  5. Към радиатора са включени странични панели и решетки, които предпазват радиатора по време на транспорт и инсталация

  6. Радиаторът е електростатично боядисан, което придава стабилност и издръжливост на покритието

Виж още...
description-image

Спецификации:

Виж още...

Материал

Стомана

Височина (см)

60

Дължина (см)

220

Разстояние междуцентрие (см)

54.5

Отоплителна мощност (W)

5828W

Обем на водата

13.42 л

Максимално работно налягане

10 bar

Покритие

Електростатично боядисване

Цвят

Бял

Лого на марката

Повече информация за компанията:

Турция е държава с традиции в производството на отоплителни уреди. COMRAD е една от най-популярните марки панелни радиатори не само там, но и в още над 40 държави в Европа и Азия. Към 2020 година, годишният капацитет на предприятието Ünmak е 2,000,000 изделия и работна сила от 240 души квалифициран персонал. За това развитие има причина. Ünmak знаят какво очакват клиентите от един панелен радиатор. Качествените отоплителни тела от този тип са предпочитан избор от тези, които ценят стабилността и надеждността преди всичко. Заради това, панелните радиатори COMRAD са изработени в колаборация с един от водещите производители на стомана в Турция - Erdemir. Всеки един артикул е тестван при максимално налягане от 13 bar и работно налягане от 10 bar. Продукцията на Ünmak се осъществява в съответствие с международните сертификати за качествен стандарт ISO-9001 и TS EN 442. Визията на радиаторите COMRAD не е оставена на заден план. При производството, техните покрития биват неколкократно обезмаслени и грундирани. След това, посредством електростатично машинно боядисване, се нанася и чисто белият цвят с код 9016 по RAL. Резултатът е мощен и стабилен отоплителен уред със стилна и устойчива визия.

Прочети още... Виж още...
Прочети инструкциите преди употреба!

Как се използва?

1

Подготовка

Панелните радиатори са чудесен избор за твоя дом, когато търсиш достъпна цена и лесен монтаж. Този тип отоплителна система е готова за експлоатация веднага след покупката. Важното е просто да избереш подходящ размер на радиатора за съответното помещение. Не е нужно да жертваш естетиката на дома си в името на топлината. Можеш да боядисаш панелния радиатор в цвят, който да отива на интериора ти. Когато вземеш предвид цената, която плащаш за топлината, която получаваш - това е най - добрият избор. Достъпни и ефикасни, панелните радиатори носят уют и комфорт в студените месеци от годината. Освен всичко, панелните радиатори са изключително здрави и издържат на механични въздействия. Имат и по - висока устойчивост към хидравлични удари.

Виж още...
2

Монтаж

Ако искаш професионален монтаж за своят панелен радиатор - повикай спецалист. Можеш да се справиш сам, стига да си последователен и да не бързаш. Нанеси размерите на радиатора добре на стената, така че да съвпаднат тръбите с изводите на радиатора. За точни размер можеш да използваш шаблон или да оразмериш с рулетка. След това пробий отворите и монтирай конзолите към които да окачиш радиатора. Ако има леки разминавания в точността на пробиването - не се притеснявай. Конзолата позволява преместване с цел компенсиране. Нагласи точно тръбите от парната инсталация с изводите на панелния радиатор. След което го свържи към инсталацията, напълни го и задължително го обезвъздуши. Монтажът е завършен ако всичко е нивелирано и радиаторът се затопля равномерно. Ако все още има въздух вътре - продължи с обезвъздушаването.

Виж още...
3

Експлоатация и поддръжка

С правилната грижа можеш да се възползваш от максимален живот на своя панелен радиатор. За да избегнеш корозия или като цяло авария, никога не оставяй инсталацията без вода. Също така не е препоръчително тя да се сменя често - радиаторът се пълни с кислород, което увеличава риска от образуването на ръжда. В никакъв случай не покривай радиатора. Така ще намалиш топлоотдаването, защото това ще попречи пречи на правилната циркулация на загретия въздух. Използвай обевздушителната тапа винаги, когато се съмняваш, че в радиатора може да има въздух. Така гарантираш максимално топлоотделяне, избягваш шум от водата и отново предпазваш от корозия. Чисти панелният радиатор с влажна кърпа - не използвай препарати, съдържащи химични съставки. Когато не се използва за отопление в студените месеци, предпази го от замръзване - в тези периоди циркулационната помпа трябва да работи непрестанно. За да поддържаш правилно налягане в системата, спазвай описаните изисквания в инструкцията на продукта.

Виж още...
Бъди Смарт, намали излишните харчове!

Съвети и поддръжка

Добри практики при поддръжка на този продукт

Винаги спазвай инструкциите и добрите практики на експлоатация. Радиаторите не са толкова праволинейни уреди колкото изглеждат. 

Почиствай редовно радиатора си. 

Увери се, че радиаторът ти е обезвъздушен преди да го пуснеш в употреба. Въздух може да попадне в уреда дори и след като е работил известно време, за това регулярно го проверявай. 

Следи нивата на водата в радиатора и внимавай да не стигнат нулеви нива. Това може да повреди радиатора необратимо.

Виж още...

Продуктът е подходящ за:

+Нови и ремонтирани помещения

+Хотели и къщи за гости

Мнения и рейтинг:

Общ рейтинг на продукта:

( 0.0 / 5 )
Зареди още отзиви

Остави своето мнение за този продукт:

Твоята оценка за продукта: